22/09/2024

Odigrani su svi susreti dvadesetdrugog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad, odnosno, trećeg ranga nogometnog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ovom kolu u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad na četiri od sedam susreta slavili su domaći timovi, na jednom susretu slavili su gosti, dok su se dva susreta ovog kola završila neriješeno.

Strijelci su u ovom kolu bili relativno raspoloženi, postigavši ukupno 31 pogodak, od toga devet na meču u Kiseljaku, između nekadašnjeg premijerligaša Kiseljaka i Brekovice 78.

https://www.facebook.com/294191324108722/videos/792381327623050/

Izvor: Facebook/ NK Kiseljak

 

Jedan od derbi mečeva ovog kola odigran je u Velikoj Kladuši, gdje su naposlijetku remizirali domaći Krajišnik i prvenstveni lider Novi Travnik.

Izvor: YouTube/ Radio Velika Kladuša

 

Od ostalih susreta, izdvaja se domaći trijumf Krajine iz Cazina protiv Busovače, zatim, domaći trijumf Sloge iz Bosanske Otoke protiv Radnika iz Donjeg Vakufa, također, domaći trijumf Viteza iz Bužima protiv imenjaka Viteza iz Viteza, nadalje gostujući trijumf Bratstva iz Bosanske Krupe u Han Biloj protiv Rudara, kao i neriješen rezultat na susretu između Ključa i Podgrmeča iz Sanskog Mosta.

Foto: Facebook/ GNK Bratstvo Bosanska Krupa

 

Svi rezultati dvadesetdrugogg kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon dvadesetdrugog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *