28/06/2024

Fudbalski Klub Dobrinja Sarajevo, bosanskohercegovački je nogometni kolektiv osnovan 1972. godine, a obnovljen 1996. godine, i trenutno se takmiči u okviru Kantonalne lige Sarajevo – grupa B, odnosno, u okviru četvrtog ranga nogometnog takmičenja u BiH.

Foto: Facebook/ FK Dobrinja

Ovaj klub u aktuelnoj sezoni svoje domaće takmičarske mečeve igra u Sportskom centru “Safet Zajko” u Općini Novi Grad Sarajevo, iz razloga što je matični teren ovog kluba, koji se nalazi u sarajevskom naselju Dobrinja, neuslovan za odigravanje mečeva četvrtog ranga nogometnog takmičenja u BiH.

S obzirom na podatak da je matični teren FK Dobrinja Sarajevo neuslovan, mi sa portala sportskevijesti.com posjetili smo jedno od najmnogoljudnijih sarajevskih naselja, Dobrinju, te obišli Nogometni teren “Dobrinja”, kako bi se uvjerili u kakvom se, zapravo, stanju nalazi ovo nogometno borilište.

Prilikom posjete Nogometnom terenu “Dobrinja”, konstatovali smo da bi ovo nogometno borilište uz određena ulaganja bilo, itekako, funkcionalno i svrsishodno, te da teren koji ima potencijal, zapravo, biva neadekvatno iskorišten zbog nedovoljne brige, vjerovatno, lokalnih vlasti.

Dobrinja je, dakle, jedno od najmnogoljudnijih naselja u Sarajevu, i naselje iz kojeg su kroz historiju proizašle i neke od najvećih legendi sarajevskog i bosanskohercegovačkog nogometa, među kojima su bivši nogometni as FK Željezničar, Josip Bukal, ili bivši nogometni as FK Sarajevo, Želimir Vidović Keli, u čiju se, inače, čast održava i Memorijalni nogometni turnir u organizaciji FK Dobrinja Sarajevo i Općina Novi Grad Sarajevo.

Foto: fksinfo.com

Trenutno se na Nogometnom terenu “Dobrinja”, dakle, ne igraju zvanični takmičarski mečevi, ali se u međuvremenu održavaju treninzi Škole fudbala Dobrinja, koja broji veliki broj članova, uglavnom najmlađih nada nogometa, odnosno, potencijalnih budućih nogometnih znalaca, što je, svakako, svijetla tačka vezana za ovaj teren.

Stoga bi se i lokalne vlasti trebale angažovati kako bi, barem polaznici Škole fudbala Dobrinja dobili adekvatan teren za treninge, a da i ne govorimo koliko je poražavajući podatak da seniori FK Dobrinja Sarajevo, kao jedan od predstavnika najmnogoljudnije sarajevske općine, Općine Novi Grad, svoje takmičarske mečeve ne mogu igrati na svom terenu, koji kako se vidi iz video priloga portala sportskevijesti.com, uz adekvatna ulaganja, zasigurno ima potencijal.

Ukoliko se nadležni u skorije vrijeme aktiviraju i pokrenu projekat obnove ovog terena, ko zna, možda jednog dana na ovom terenu u okviru takmičarskih mečeva zaigraju i neki od najvećih bosanskohercegovačkih klubova, ili igrača, što bi svakako doprinijelo razvoju nogometa u ovoj općini u okviru Kantona, odnosno, Grada Sarajevo.

1 thought on “FOTO-VIDEO/ Portal sportskevijesti.com vam predstavlja nogometne terene klubova aktuelnih članova četvrtog ranga nogometnog takmičenja u BiH, nogometni teren FK Dobrinja Sarajevo uz adekvatnu obnovu ima potencijal za odigravanje seniorskih takmičarskih mečeva?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *