30/06/2024

Ženski nogometni klub Iskra iz Bugojna zatražio je da svoj subotnji susret 5. kola Lige za prvaka Premijer lige BiH, kako je to unaprijed bilo i planirano, igra predstojećeg vikenda na stadionu “Jaklić” u Bugojnu, međutim, iz NK Iskra saopćeno je da to nije moguće zbog navodne zauzetosti terena.

Tako će, silom prilika, nogometašice ŽNK Iskra Bugojno pomenuti premijerligaški susret igrati u obližnjem Donjem Vakufu, na stadionu FK Radnik Donji Vakuf.

Povodom svega, saopštenjem za javnost odlučili su da se oglase iz ŽNK Iskra Bugojno, sve sa ciljem kako bi širu javnost upoznali sa ovim problemom.

“Ovim putem želimo sa ogorčenjem upoznati javnost s novim problemima s kojima se susreće ŽNK Iskra, član Premijer lige BiH i sudionik ovogodišnjeg takmičenja Lige za prvaka u elitnoj ligi ženskog nogometa u našoj zemlji i finalista Kupa BiH. Utakmicu 5. kola Lige za prvaka protiv Lokomotive u subotu 12. maja odigrat ćemo u susjednom Donjem Vakufu, a razlog je nerazumijevanje i ignorantski odnos od strae NK Iskra naspram našeg kluba. Zbog navodne zauzetosti terena na Jakliću smo onemogućeni da pomenutu utakmicu kao odigrćini odigramo na stadionu Jaklić. Ovaj događaj samo je nastavak nekorektnog i nesportskog ponašanja prema ŽNK Iskra, Nedavno je prekršena i odluka OV-a o finansiranju usješnih ekipa- premijerligaša. Naime, u budžetu Općine Bugojno za 2018. godinu nema granta za ovu namjenu. U nacrtu budžeta bio je planiran transfer za ŽNK Iskra, međutim, očito neke ‘skrivene sile’ izbacile su naš klub iz budžeta”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora ŽNK Iskra.

Izvor: bugojno-danas.info

Nakon ovakve odluke NK Iskra, mnogi ljubitelji sporta i nogometa u Bugojnu se pitaju da li je grupa pojedinaca privatizirala stadion “Jaklić” za svoje potrebe, odnosno, ko, zapravo, ima pravo da donosi odluku o tome ko će koristiti stadiona koji uz ime Jaklić nosi naziv gradski.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *