05/10/2024
IMG_20180512_194329

Odigrani su susreti dvedesetšestog kola Prve lige FBiH, a pored ostalih mečeva, naročito zanimljivo bilo je na stadionima u Kaknju, gdje su se sastali Rudar i Sloga Simin Han, i u Orašju, gdje su snage odmjerili Orašje i Olimpik iz Sarajeva.

 

Rudar Kakanj – Sloga Simin Han 0:1

Foto: Facebook

Na stadionu pod “Vardom” u Kaknju danas su u okviru dvadesetšestog kola Prve lige FBiH svoj susret odigrali domaći rudar i akrtuelni prvenstveni lider, Sloga iz Siminog Hana.

Prvo poluvrijeme susreta u Kaknju proteklo je uglavnom u izjednačenoj igri oba tima, odnosno, oba tima imala su svoje šanse za postizanjem pogodaka, ipak, prilike su ostale neiskorištene i na odmor se odlazi sa neriješenim rezultatom, onim početnim, bez pogodaka.

U nastavku susreta Sloga je bila nešto bolji rival na terenu, sve vrijeme su nogometaši iz tuzlanskog naselja imali terensku inicijativu, koja se isplatila u 80. minuti susreta, kada Jazvin pogađa mrežu Kakanjaca i svom timu donosi vodstvo rezultatom 1:0.

Do kraja meča Rudar je pokušavao svim silama da postigne gol, ali do boda domaći tim nije uspio doći, i ekipa Sloge je naposlijetku slavila pobjedu konačnim rezultatom 1:0, i došla do veoma važna tri boda u borbi za plasman u Premijer ligu BiH.

https://www.dailymotion.com/video/x6jdxjx

Izvor: Dailymotion

 

Orašje – Olimpik Sarajevo 1:2

Foto: Facebook

Stadion “Goal” u Orašju ugostio je danas u okviru dvadesetšestog kola Prve lige FBiH ekipe Orašja i sarajevskog Olimpika.

Ekipa iz Sarajeva je došla do početnog vodstva od 1:0 u 21. minuti susreta pogotkom Bibića, da bi izjednačenje domaćima svojim pogotkom donio Vidović u 34. minuti utakmice, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Olimpik je bio bolji tim, imao je više od igre, a u 58. minuti susreta Sarajlije dolaze i do prednosti od 2:1, strijelac pogotka bio je Osmanović.

Od tada pa do kraja susreta, i pored nekoliko prilika za pogotke, rezultat se, ipak, nije mijenjao i Olimpik je došao do pobjede konačnim rezulatom 2:1, te sa nova tri boda ostao u utrci za plasman u Premijer ligu BiH.

 

Pored mečeva u Kaknja i Orašju, i na ostalim terenima današnjeg programa dvadesetšestog kola Prve lige FBiH bilo je vrlo zanimljivo, Bosna iz Visokog i Zvijezda iz Gradačca su na visočkim “Lukama” podijelili bodove, zatim, mostarski Velež je u okviru hercegovačkog derbija na svom terenu savladao Igman iz Konjica, potom, Slaven iz Živinica je, također, kao domaćin bio bolji od Čapljine, nadalje, bugojanska Iskra je na svom “Jakliću” savladala Metalleghe-BSI iz Jajca, a najubjedljiviju pobjedu ostvarili su nogometaši Travnika, koji su na svom terenu prgazili Jedinstvo iz Bihaća.

https://www.facebook.com/nkbosna/videos/2306392966041247/

Izvor: Facebook/ NK Bosna Visoko

 

Rezulati dvadesetšestog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon dvadesetšest odigranih kola u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *