06/10/2024
IMG_20180514_130345

Susret devetog kola Lige za prvaka Premijer lige BiH između Širokog Brijega i sarajevskog Željezničara, pored rezultata i pobjede Širokog Brijega, obilježio je emotivni oproštaj širokobriješke, ali bosanskohercegovačke nogometne javnosti sa legendardnim kapitenima NK Široki Brijeg, Wagner Santos Lagom i Jurom Ivankovićem.

Oni su u proteklim sezonama svojim igrama i odnosom prema ovom hercegovačkom klubu zadužili sve u NK Široki Brijeg i u ovom gradu, a iako završavaju aktivnu nogometnu karijeru, iza njih ostaje primjer kako se ponaša jedan istinski nogometni profesionalac.

Wagner Santos Lago, inače, sada već bivši nogometaš, čovjek je koji drži rekord po broju nastupa u Premijer ligi BIH, u kojoj je igrao punih petnaest sezona, od toga trinaest sezona u dresu Širokog Brijega, te dvije sezone u dresu tadašnjeg premijerligaša Posušja.

Wagneru je uoči susreta uručen i prigodak poklon od strane FK Željezničar, a tokom napuštanja terena stadiona “Pecara” dobio je gromoglasan aplauz svih prisutnih gledalaca na stadionu, kao i aktrera susreta između Širokog Brijega i Željezničara.

Kako je izgledao oproštaj Wagnera od aktivne igračke karijere pogledajte u video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter bio na licu mjesta, i zabilježio ovaj emotivni trenutak:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *