22/09/2024

Kao što je poznato, već neko vrijeme centralni dio istočne tribine Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” zvanično je zatvoren za posjete za publike, iako istočna tribina ovog stadiona u svom većem kapacitetu nije zatvorena.

Razlog zatvranja tog dijela tribine mnogim neutralnim navijačima u BiH koji posjećuju nogometne utakmice, pa tako i domaće utakmice u organizaciji FK Sarajevo, ali i mnogim navijačima i simpatizerima FK Sarajevo u ovom trenutku poprilično je nepoznat.

Stoga smo mi sa portala sportskevijesti.com istražili razloge zatvaranja centralnog dijela istočne tribine Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” u nekoliko prethodnih domaćih premijerligaških mečeva u organizaciji FK Sarajevo.

Kontaktirali smo prvobitno FK Sarajevo, gdje nam je predloženo da je za takvo pitanje najbolje kontaktirati MUP Kantona Sarajevo, što smo, nadalje, i uradili.

Iz službe za odnose sa medijima MUP- Kantona Sarajevo rečeno da će nam u najskorije vrijeme zvanično obrazložiti razloge vezano za tu problematiku, odnosno, ponuditi zvanične odgovore na naš upit.

Prevashodno tome, iz MUP-a Kantona Sarajevo su na naš upit i zvaničnim putem obrazložili razloge zatvaranja jednog dijela istočne tribine Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”, što mi u nastavku prenosimo u cjelosti:

“Poštovani, 

U vezi Vašeg upita, obavještavamo vas da je II PU u skladu sa odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama Kantona Sarajevo iz sigurnosnih razloga, tj. preveniranja nedoličnog i nasilnog ponašanje prema igračima FK Sarajevo od strane navijača, organizatoru naložila da jedan manji dio istočne tribine koji se nalazi neposredno uz tunel za prolazak igrača prema svlačionicama zatvori za posjetioce.

Odjeljenje  za odnose sa javnošću
Ured policijskog komesara
Uprava policije
MUP Kantona Sarajevo” – navodi se u službenom odgovoru MUP-a Kantona Sarajevo, a na upit portala Sportske Vijesti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *