23/09/2024

Kako što smo već izvijestili naše uvažene čitaoce, nogometaši sarajevskog premijerligaša Željezničara, predvođeni stručnim štabom, obavili su prvi trening u novoj sezoni.

Novi šef struke Slobodan Krčmarević nakon obavljene prozivke istrčao je na teren zajedno sa nogometašima i tako su “Plavi sa Grbavice” krenuli sa pripremama na novu sezonu.

Trening su odradili svi igrači koji su pod ugovorom izuzev Zakarića i Kjosevskog, koji su dobili duži odmor  zbog reprezentativnih obaveza, te povrijeđenog Ramovića.

Prozivci i prvom treningu su prisustvovali: Fejzić, Ćeman, Dujmović – Stevanović, A. Šehić, Kurtović, Bogičević, Osmanković, Hadžić, Džindo, Ćubara, Velić, Projić, Mehremić, Beširević – Hajdarević, Šabanadžović, Vranješ, A. Modić, Blagojević, Dacić, B. Šehić, Zec, Zajmović, Jusufi, Žerić, Osmanović, Mujarić, Šubo, Hasanović, Mujagić, Krpić, M. Modić, kao i nova imena na treningu ovog kluba, francuski nogometaš, Aït Malek, te Mihael Modić, inače, brat aktuelnog igrača Željezničara, Andreja Modića.

Prozivci nogometaša sarajevskog Željezničara pristvovalo je i osoblje iz Udruženja građana “1921”, inače, udruženja koje je osnovano 1.4.2014. godine, a na inicijativu simpatizera i navijača FK Željezničar Sarajevo.

Ovo poznato Udruženje se, pored ostalih aktivnosti, bavi i izvještajima kroz foto/video reportaže sa mečeva FK Željezničar Sarajevo, a reportaže koje emituju na svom zvaničnom YouTube kanalu 1921.tv po svojoj izuzetnoj kvaliteti i visokoj rezoluciji poznate se ne samo u Sarajevu i BiH, već i u regionu.

Inače, Udruženje okuplja simpatizere i navijače FK Željezničar Sarajevo i iz drugih krajeva BiH, te simpatizere i naviječe ovog sarajevskog kluba koji žive i rade u ostalim evropskim državama i USA.

Udruženje građana “1921”, inače, naši sportski prijatelji, ovih dana, pored ostalih aktivnosti, rade na jednom izuzetno zahtjevnom video projektu vezanom za postavljanje novog travnjaka na sarajevskom stadionu “Grbavica”, projektu koji će po završetku radova ugledati “svjetlo dana”, a na radost svih istinskih navijača i simpatizera FK Željezničar.

U sljedećem video prilogu pogledajte šta su danas zabilježile kamere 1921.tv na početku priprema FK Željezničar za novu takmičarsku sezonu:

Također, u sljedećem video prilogu u režiji 1921.tv pogledajte i poslušajte intervju sa novim šefom stručnog štaba FK Željezničar, Slobodanom Krčmarevićem:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *