22/09/2024

NK Novi Travnik povratnik je u Prvu ligu FBiH, nakon što je ovaj klub uspješno apsolvirao prvenstvo u okviru prošlosezonske Druge lige FBiH – grupa Zapad, te kroz doigravanje eliminisao FK Budućnost iz Banovića, prvaka Druge lige FBiH – grupa Sjever.

Statističko poređenje sa svim takmičenjima koje vodi NS FBIH kaže da je Novi Travnik, ujedno, ubjedljivo najbolji drugoligaški tim ove sezone po svim pokazateljima, računajuči sve četiri grupe Druge lige FBiH, a o čemu smo ranije mi sa portala sportskevijesti.com pisali.

Tim povodom mi sa portala sportskevijesti.com porazgovarali smo sa jednim od ključnih igrača uspjeha NK Novi Travnik, kapitenom Mahirom Skopljakom, koji nam je opisao svoje viđenje cjelokupnog drugoligaškog prvenstva, potom, susrete doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH, kao i svoje viđenje rada rukovodstvo ovog kluba, te vlastitu impresiju vezanu za navijače NK Novi Travnik.

 

“Nakon što smo dominantno osvojili prvenstvo u Drugoj ligi FBiH – zapad, voljom žrijeba izvukli smo ekipu Budućnost iz Banovića.

Kako medijski, tako i u svim ostalim segmentima, bili smo osporavani kako nećemo uspjeti ostvariti zacrtani cilj, a to je svakako povratak u Prvu ligu FBiH.

Prvi susret u Banovićima smo odigrali jako dobro, gdje smo napravili dosta prilika pred golom domaćina, koje nažalost, nismo iskoristili, te nezasluženo se vratili poraženi kući.

Međutim, u drugoj utakmici smo pokazali zašto smo dominantno osvojili prvenstvo, te u utakmicu ušli sa dosta optimizma i samopoudanja.

Šef stručnog štaba, gospodin Oliver Vujica, odlično nas je posložio, a publika koja nas je došla podržati na gradski stadion, bila nam je još veći motiv da odigramo hrabro i ostavimo srce na teren.

Na kraju bih htio da se zahvalim Upravi kluba koja je napravila vrhunski posao, te nam obezbjedila odlične uslove za rad.

Također, istakao bih nesebičnu podršku navijačke skupine “Tulonje” koja nas je svojom pjesmom nosila do pobjede i zasluženog plasmana u Prvu ligu FBiH.” – izjavio je za portal sportskevijesti.com, Mahir Skopljak, nogometaš i kapiten NK Novi Travnik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *