24/09/2024

Odigrana su tri susreta šestog kola Premijer lige BiH, susreti u Zenici, Krupi na Vrbasu, i u Bijeljini.

 

Čelik Zenica – Zvijezda 09 Etno selo “Stanišići” 2:0

Foto: Facebook/ NK Čelik Zenica

Zenički Čelik nastavlja sa dobrim igrama na svom terenu ove sezone, a danas je na “Bilinom Polju” poražena Zvijezda 09 rezultatom 2:0.

Domaći su do vodstva od 1:0 došli u 16. minuti, Okić je prošao po desnoj strani i pogodio mrežu gostujućeg čuvara mreže, a tim rezultatom završeno je i prvo poluvrijeme.

U nastavku susreta, tačnije, u 59. minuti Čelik dolazi i do 2:0, Okić je asistirao za Livaju, koji svom timu donosi sigurnu prednost.

Do kraja susreta mreže su mirovale, i Zeničani su došli do nove prvenstvene pobjede i nova tri boda.

https://www.dailymotion.com/video/x6s7ml2

 

 

Radnik Bijeljina – Mladost doboj-Kakanj 3:1

Radnik je na svom terenu u Bijeljini, u okviru šestog kola Premijer lige BiH, pobijedio ekipu Mladost Doboj-Kakanj sa 3:1.

Gosti su poveli preko Boje u 8. minuti susreta,da bi domaći prvobitno preko Hadžića u 30. minuti došli do rezultatskom poravnanja na 1:0, a ubrzo i do vodstva od 2:1, pdnosno, do potpunog rezultatskog preokreta, strijelac pogotka u 44. minuti bio je iz jedanasterca Glićić, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta Bijeljinici su stigli i do trećeg pogotka, strijelac za vodstvo od 3:1 bio je u 50. minuti Đurić iz jedanaesterca, što se ispostavilo i konačnim ishodom ovog susreta.

https://www.dailymotion.com/video/x6s7tbb

https://www.facebook.com/FKRadnikBijeljina/videos/2143566745908791/

 

Krupa – GOŠK Gabela 3:0

Foto: fkkrupa.com

U Krupi na Vrbasu efikasan i zanimljiv susret odigrali su domaća Krupa i GOŠK iz gabele, a do pobjede je došao domaći tim, ubjedljivim rezultatom 3:1.

Krupa je povela sa 1:0 u 4. minuti, strijelac je bio Koljić, za ispostaviće se, rezultat prvog dijela ovog susreta.

U drugom poluvremenu, tačnije, u 60. minuti, Krupa je preko Crnova došla do 2:0, a konačnih 3:0 za domaće postavio je Milanović u 69. minuti susreta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *