24/09/2024

Odigrano je šest mečeva današnjeg programa trećeg kola Prve lige FBiH, dok je jedan susret, i to onaj u Goraždu prekinut.

U derbiju trećeg kola, Velež iz Mostara je slavio na gostovanju u Bihaću kod ekipe Jedinstva, i tako na najbolji način potvrdio svoje ovosezonske ambicije, a to je plasman u Premijer ligu BiH.

 

Jedinstvo Bihać – Velež Mostar 1:3

Foto: Facebook/ FK Velež Mostar

Mostarci su bolje otvorili susret, i poveli rezultatom 1:0 već u 14. minuti pogotkom iskusnog Nusmira Fajića.

Ipak, Bišćani su brzo odgovorili, pošto preko Samardžića u 27. postižu izjednačujući pogodak za rezultat od 1:1, i za veliko slavlje domaćih navijača.

Rezultat od 1:1 kasnije se ispostavio i rezultatom prvog poluvremena, a već na startu drugog dijela susreta Velež dolazi do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, i ponovo je strijelac bio Fajić.

U  79. minuti Velež postože i treć pogodak, strijelac za vodstvo Mostaraca od 3:1 bio je Mujezinović, što će se ispostaviti i konačnim rezultatom ovog susreta.

https://www.facebook.com/USK.sport/videos/344402646100758/

https://www.facebook.com/USK.sport/videos/276995519791787/

 

 

Vitez – Metalleghe-BSI Jajce 0:0

Foto: Facebook/ NK Vitez

Na gradskom stadionu u Vitezu danas je u okviru trećeg kola Prve lige FBiH odigran susret između Viteza i Metalleghe-BSI iz Jajce, susret koji se okončao podijelom bodova.

Ovaj duel doskorašnjih premijerligaša uoči ovog kola etiketiran je kao jedan od derbija kola, a s obzirom da su današnji rivali odigrali neriješeno bez pogodaka, onda ovaj meč i nije opravdao takav epitet.

U svakom slučaju ova podjela bodova, kud i kamo, više pogoduje gostima iz Jajca, ako ništa neporaženi se vraćaju sa teškog gostovanja.

 

Goražde – Olimpik Sarajevo 0:0 (prekid)

Utakmica u Goraždu između goražda i Olimpika prekinuta je pri rezultatu 0:0, i to nakon što je napadnut glavni sudija susreta, Haris Poprženović, koji je potom odlučio da se utakmica neće nastaviti.

S obzirom da je napad izvršen od strane domaćina, veoma je moguće da susret bude registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Olimpika.

 

Na ostalim terenima bilo je, također, dosta interesantno, Slaven je na svom terenu u Živinicama savladao Bosnu iz Visokog, Rudar iz Kaknja je, također, kao domaćin slavio pobjedu, i to protiv Bratstva iz Gračanice, Orašje je na svom terenu savladalo Novi Travnik, dok su Igman iz Konjica i Zvijezda iz Gradačca odigrali neriješeno.

 

Rezultati trećeg kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon tri odigrana kola u okviru Prve lige FBiH:

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *