24/09/2024

Odigrani su svi mečevi trećeg kola Prve lige RS, a svakako, jedan od najznimljivijih mečeva odigran je u Istočnom Sarajevu, gdje su se sastali nekadašnji premijerligaši Slavija i Drina iz Zvornika.

U derbiju trećeg kola, nekadašnji osvajač Kupa BiH, Slavija je na svom terenu u Istočnom Sarajevu slavila protiv ekipe Drine iz Zvornika, i tako se priključila timovima iz gornjeg dijela tabele ovosezonske Prve lige RS.

 

Slavija Istočno Sarajevo – Drina Zvornik 2:1

Stadion u Istočnom Sarajevu bio je poprište vrlo zanimljivog susreta trećeg kola Prve lige RS između Slavije i Drine iz Zvornika, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovaj stadion i medijski popratila zanimljiv duel.

Slavija je bolje otvorila ovaj susret, i tim iz Istočnog Sarajeva do vodećeg gola dolazi već u četvrtoj minuti, Pušara je ubacio loptu u šesnaesterac Drine, a Zoran Kokot pogađa mrežu Zvorničana za vodstvo svog tima rezultatom 1:0.

U 28. minutu Slavija dolazi i do vodstvo od 2:0, i to nakon što je glavni arbitar ovog susreta dosudio jedanaesterac za tim iz Istočnog Sarajeva, koji je sigurno realizovao Igor Radovanović.

Do kraja prvog poluvremena Slavija je nastavila napadati, i bila je bolji tim na terenu, međutim, pogodaka više nije bilo, i na odmor se otišlo pri sigurnom vodstvu domaćih.

Nastavak susreta donosi ponovo znatno bolju igru Slavije, dok se Drina nikako nije snalazila u svom napadačkom segmentu.

U završnim minutama utakmice domaći su se povukli kako bi očuvali relativno sigurno vodstvo, što je iskoristila Drina, koja u 90. minuti postiže pogodak za smanjenje vodstva domaćih na 2:1, strijelac je bio Siniša Jevtić.

Do kraja meča više nije bilo ni vremena, a ni prilika, za neke nove rezultatske promijene, i ova utakmica završila se pobjedom Slavije rezultatom 2:1.

Slavija se sa nova tri boda pridružila timovima iz vrha prvenstvene tabele, dok Drini predstoje neki naredni mečevi kako bi popravila formu i eventualno se uključila u borbu za plasman u Premijer ligu BiH.

Nakon što su izjave po završetku susreta dali šef struke Drine iz Zvornika, Veljko Cvijetanović, i prvotimac Slavije Igor Radovanović, izjavu je, također dao i čuvar mreže Drine, i jedan od, generalmo, najboljih čuvara mreže u ligi, Marko Bogićević, koji u ovom susretu nije branio zbog povrede:

“Pa utakmica je bila jako interesantna za sve gledaoce koji su došli. Primili smo dva jeftina gola, ali se nismo predavali. U drugom poluvremenu smo igrali još bolje, agresivnije, imali smo više loptu u svom posedu, i na kraju smo postigli taj utješni pogodak. Ja, kao trenutno prvi golman Drine, nisam danas branio zbog povrede kuka koju sam zadobio na treningu. Naš prvenstveni cilj je da izborimo Plej-of, a ako se ukaže prilika, da napadnemo Premijer ligu. U svakom slučaju nećemo odustati od toga.” – istakao je Bogićević.

 

Pored meča u Istočnom Sarajevu, i na ostalim terenima bilo je itekako zanimljivo, Sutjeska iz Foče slavila je gostujuću pobjedu u Modriči kod istoimenog domaćina, Sloga iz Gornjeg Crnjelova, također, je došla do gostujuće pobjede, slavili su protiv Slobode iz Mrkonjić Grada, dok su Tekstilac iz Dervente i Željezničar Sport Tim iz Banjaluke, Rudar iz Prijedora i Kozara, te Podrinje iz Janje i Borac iz Banjaluke odigrali neriješeno.

 

Svi rezultati trećeg kola Prve lige RS:

Tabela nakon tri odigrana kola Prve lige RS:3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *