06/10/2024
42300951_532958497162673_294778637910016000_n

Nogometni klubovi Čelić i Vlašić Turbe ove sezone debituju u Drugoj ligi FBiH, Čelić u grupi Sjever, a Vlašić u grupi Zapad.

Foto: Facebook/ NK Čelić

Oba ova kluba nakon završetka jesenjeg dijela drugoligaške sezone nalaze se na identičnoj poziciji u svojim grupama, na poziciji broj tri, što se može smatrati izuzetno dobrom debitantskom sezonom, barem do sada.

Foto: Facebook

Naime, Čelić se u Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever nalazi, dakle, na trećoj poziciji sa 28 osvojenih bodova, i skorom od devet pobjeda, jednim remijem i pet poraza, dok je Vlašić u Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, također, trećeplasirani tim na prvenstvenoj tabeli, sa 25 osvojenih bodova, i sa skorom od sedam pobjeda, četiri neriješena rezultata i samo dva poraza, te su oba ova tima itekako konkurentna uoči nastavka sezone da se aktivno bore za promociju u drugi rang nogometnog takmičenja u BiH, Prvu ligu FBiH.

Ovim klubovima bi se, na neki način, mogao pridružiti i Neum, član Druge lige FBiH – grupa Jug, koji je, istina, debitovao u Drugoj ligi FBiH prošle sezone, ali i Neum poput Čelića i Vlašića nakon završetka jesenjeg dijela aktuelne drugoligaške sezone zauzima poziciju broj tri u svojoj drugoligaškoj grupi, te se po tom parametru može staviti u istu ravan sa pomenutim debitantima.

Foto: Facebook/ HNK Neum

Neum nakon završetka jesnjeg dijela ove sezonu u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug zauzima treću poziciju sa 26 osvojenih bodova, i skorom od osam pobjeda, dva neriješena rezulatata, i tri poraza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *