30/09/2024

Nakon tri sedmice odmora, nogometaši mostarskog prvoligaša Veleža nastavljaju sa treninzima, te tako otvaraju pripremni period za proljetni dio Prve lige FBiH za aktuelnu sezonu.

Šef stručnog štaba Veleža, Ibro Rahimić, zajedno sa svojim pomoćnicima Kodrom, Melherom i Trnovcem izvršit će prozivku igrača, koja će se održati u ponedjeljak, 07.01.2019. godine, na Stadionu “Rođeni” u Vrapčićima u 13 sati.

Mostarci su na zimski odmor otišli posljednji od svih ovosezonskih prvoligaša, dana 14.12.2018. godine, a prvi otvaraju pripreme za proljetni dio prvenstva, što dovoljno govori kolika je želja da se na kraju sezone proslavi ulazak u toliko željenu Premijer ligu BiH.

Prva sedmica će se iskoristiti za razne preglede, testove, kao i za pripremu organizma igrača za napore koji su pred njima.

Nakon toga, naredne dvije sedmice će igrači Veleža trenirati u Mostaru, da bi se 28.01.2019. godine otputovalo u Tursku, gdje će se najviše raditi na uigravanju ekipe kroz četiri prijateljske utakmice.

Ekipa Veleža će se nakon dvije sedmice rada u Turskoj vratiti u Mostar, te će kroz dodatne utakmice i treninge brusiti forma za početak proljetnog dijela sezone.

Podsjećamo, Velež je je prvi dio sezone u okviru Prve lige FBiH završio na prvom mjestu sa 39 bodova, sedam više od drugoplasiranog Olimpika iz Sarajeva, a u prvom proljetnom kolu, 02.03.2019. godine Velež će ugostiti ekipu Čapljine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *