30/09/2024

Bivši nogometaš, danas nogometni trener, Trevor Benjamin, možda ne spada u red najboljih svjetskih igrača svog vremena, ali je definitivno prema jednom parametru svjetski rekorder – rekorder po broju klubova za koje je tokom svoje karijere nastupao.

Naime, ovaj bivši nogometaš, po rođenju Englez a po porijeklu Jamajčanin, tokom svoje sedamnaest godina duge igračke karijere koja je trajala od 1995. godine do 2012. godine, promijenio je čak trideset klubova.

Da li je on jedini igrač koji se može pohvaliti takvim podatkom zvanično nije poznato, ali s obzirom na činjenicu da svih trideset klubova za koje je nastupao dolazi iz Engleske, shodno takvom podatku definitivno je jedinstven na svijetu ikada.

Da stvar bude do kraja zanimljiva, on je, između ostalog, nastupao i za dva bivša prvaka Engleske, West Bromwich Albion iz Londona i Leicester City, a također nastupao je i za dvije reprezentacije, i to mladu reprezentaciju države u kojoj je rođen, Englesku, te seniorsku reprezentaciju svog porijekla, dakle, Jamajku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *