29/09/2024

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH odigrala je danas u Lukavcu susret 6. kola Grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv favorizovane selekcije Rumunije, i nakon susreta i naposlijetku poraza, definitivno ostala bez plasmana na smotru najboljih evropskih reprezentacija.

 

BiH – Rumunija 2:3

Rumunke su bile mnogo bolji rival tokom većeg dijela prvog seta, koji su naposlijetku i dobile sa 25:17 i tako povele sa 1:0, da bi u drugom setu reprezentacija BiH bila poprilično bolji tim, i rezultatom 25:19 uspjela poravnati na 1:1 u setovima ovog meča.

Dobru igru reprezentativke BiH nastavile su i u trećem setu, te sa rezultatom 25:21 u potpunosti preokrenule rezultat i došle do vodstva rezultatom 2:1 u setovima, ali u četvrtom setu ponovo su znatno bolje bile Rumunke, koje rezultatom 25:17 poravnavaju rezultat na 2:2 i vraćaju susret na početak.

Peti odlučujući set počeo je izjednačenom igrom obje reprezentacije i polovinom istog rezultat je glasio neriješeno 8:8, ali nakon toga kvalitet Rumunije dolazi do izražaja i naposlijetku ova selekcija rezultatom 15:9 dolazi do pobjede rezultatom 3:2, te do rezultata koji ih vodi na Evropsko prvenstvo.

Selekcija BiH u ženskoj odbojci tako ipak nije uspjela napraviti senzaciju i savladati favorizovane Rumunke, odnosno, doći do plasmana na Evropsko prvenstvo, međutim, dosta dobar otpor gošćama na ovom meču daje nadu da u nekoj skorijoj budućnosti ova generacija bosanskohercegovačkih odbojkašica može doći do nekog zapaženjeg rezultata.

 

Nepotpuna tabela kvalifikacione grupe F nakon šest odigranih kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *