29/09/2024

Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se održati u Danskoj Njemačkoj zvanično počinje danas, 10. januara.

Dobra vijest za ljubitelje ovog sporta u BiH jeste ta što će ovo najveće planetarno rukometno takmičenje moći gledati u direktnom TV prijenosu, i to putem RTRS, što nam je uslijed stupanja u kontakt sa ovim subjektom, dakle, potvrđeno, a također, sve mečeve će prenositi i kanal Arena Sport.

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu učestvuju dvadeset i četiri reprezentacije podijeljene u četiri grupe sa po šest ekipa, i prvenstvo će se igrati u pet njemačkih gradova – Berlinu, Munchenu, Kolnu, Manheimu, Kielu i Hamburgu, te u danskom Copenhagenu i Herningu.

Titulu svjetskog prvaka brane rukometaši Francuske, koji će jurišati na treće uzastopno i ukupno sedmo zlato na svjetskim prvenstvima.

Što se tiče država iz bližeg regiona Balkanskog poluostrva na Svjetskom prvenstvu će igrati selekcije Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Grupe na 26. Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj:

Grupa A (Berlin): Francuska, Rusija, Njemačka, Srbija, Brazil, Koreja;

Grupa B (Munchen): Španija, Hrvatska, Makedonija, Island, Bahrein, Japan;

Grupa C (Herning): Danska, Norveška, Austrija, Tunis, Čile, Saudijska Arabija;

Grupa D (Copenhagen): Švedska, Mađarska, Katar, Argentina, Egipat, Angola;

Nakon što završi prva runda takmičenja, po tri najbolje ekipe iz svake grupe u drugom krugu će forimirati dvije nove grupe, a susreti će se igrati u Kolnu i Herningu.

Polufinalni susreti će se igrati 25. januara u Hamburgu, dok je finalna i utakmica za treće mjesto na programu 27. januara u Herningu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *