29/09/2024

U klupskom salonu premijerligaša Mladosti iz Doboja kod Kaknja, pod vodstvom šefa stručnog štaba prvog tima ovog kluba, Adnana Zildžovića sa pomoćnicima Elvedinom Beganovićem, Almirom Hasanovićem i Kenanom Hasagićem, obavljena je prozivka igrača, te su startale pripremame tima za proljetni dio sezone.

Prozivci Mladosti odazvalala su se 23 igrača: Emil Velić, Semir Bukvić, Tarik Abdulahović (golmani), Nemanja Dragutinović, Nemanja Anđušić, Bojan Marković, Aladin Isaković, Bahrudin Atajić, Asani Xhelil, Edin Biber, Arnel Delić, Anes Vehab, Anes Hrustanović, Kenan Hreljić, Nemanja Nikolić, Damir Sadiković, Gedeon Guzina, Petar Bojo, Amer Hiroš, Nana Maseko Addo.

Također, na prozivci Mladosti pojavila su se i tri nova igrača, i to Emir Velić, Adin-Asim Sojkić, i Berat Ayyildiz.

Berat Ayyildiz je 20-godišnji turski krilni napadač i dolazi iz redova njemačkog Holstein Kiela.

Emir Velić je 19-godišnji centralni defanzivac koji je prošao omladinsku školu slovenačkog NK Domžale, a u prethodnoj polusezoni nastuzpao je za slovenskog drugoligaša NK Dob.

Adin-Asim Sojkić je 17-godišnji napadač koji je nastupao za omladinske selekcije sarajevskih klubova Željezničara i Sarajeva.

Sva trojica navedenih igrača će u narednom periodu boraviti na probu u timu iz Doboja kod Kaknja i pokušati zadobiti povjerenje Zildžovića i njegovih asistenata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *