06/10/2024
Untitledcelik1

Nogometaši zeničkog premijerligaša Čelika odigrali su danas prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema u Antaliji, u kojoj su visoko poraženi od njemačkog kluba Hansa iz Roctocka.

Čelik Zenica – Hansa Rostock (Njemačka) 1:6

Zenički premijerligaš doživio je težak poraz rezultatom 6:1 od njemačke Hanse iz Rostocka u sklopu pripremnog prijateljskog susreta.

Trener Čelika, Adnan Örnek u ovoj utakmici je dao priliku igračima koji su na probi i koji nisu bili standardni u ekipi “Crno-crvenih” u ovoj takmičarskoj sezoni, i jedini gol za Zeničane je postigao Gabrijel u 65 minuti susreta.

Za Čelik su danas nastupili Karajbić, Rizvanović, Marković, Vardo, Baban, Ramon, Žuna, Ajdemir, Blažević, Junuz i Alispahić, još su igrali Choi, Mahmić, Gabrijel, Loukman i Ibrahim.

Zeničani su poraženi sa visokih 6:1, a već sutra ekipu Čelika očekuje druga utakmica, u ovom slučaju protiv azerbejdžanskog Sumgayita.

Nakon toga, Zeničani će tri dana kasnije odmjeriti snage sa ruskim SKA-Khabarovskom, zatim, u trećoj utakmici, 25. januara, Čelik će se sastat će se sa kosovskim Feronikelijem, nadalje, kazahstanski Shakhtar četvrti je protivnik “Crno-crvenih” i to 28. januara, dok će posljednju utakmicu izabranici Adnana Orneka odigrati 31. januara protiv albanskog FC Drita.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *