06/10/2024
20190121_154418

Nogometaši sarajevskog premijerligaša Željezničara i tuzlanskog premijerligaša Slobode u Međugorju su odigrali pripremni prijateljski meč koji je pripao sarajevskom tim.

 

Željezničar Sarajevo – Sloboda Tuzla 2:1

Meč između Željezničara i Slobode igrao se na dva poluvremena po 60 minuta, a nakon isteka prvog rezultat je bio onaj početni, neriješeno bez pogodaka.

U drugom poluvremenu, u 93. minuti, Sloboda je povela sa 1:0, nakon kornera za Tuzlake lopta odbila do Livančića, koji je pogodio za vodstvo svog tima, da bi Željezničar poravnao rezultat u 105. minuti, Zec je ubacio, a Veselinović volej udarcem pogodio protivničku mrež.

U 107. minuti susreta Željezničar preko Zeca postiže svoj drugi pogodak, za vodstvo od 2:1 i potpuni rezultatski preokret, i za ispostaviće se, konačni ishod ovog duela.

Željezničar u prvom poluvremenu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Velić, Stanić – Šabanadžović, Osmanović – Žerić, Ramović, Zajmović – Krpić.
Željezničar u drugom poluvremenu: Fejzić – A. Šehić, Osmanković, Rodin, Pavić – Hajdarević, Vranješ – Zec, Dacić, Veselinović – Zubanović;

Sloboda: Vukliš – Beganović, Adžem, Ignjatović, Ivetić – Hadžanović, Alispahić – Baraban, Pršeš, Smajić – Zukić. Još su igrali: Čokorilo, Terzić, Topuzović, Salihović, Salkić, Ćivić, Hodžić A., Livančić, Musić, Todorović, Vidović;

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *