22/09/2024

Danas je u Mostaru odigran prijateljski nogometni susret između prvoligaša Veleža iz Mostara i premijerligaša Sarajeva, a do pobjede su naposlijetku stigli Mostarci.

 

Velež Mostar – Sarajevo 3:1

Premijerligaš Sarajevo je bolje otvorio ovaj meč i u 26. minuti pogotkom Rahmanovića došao do vodstva od 1:0, ali Velež prvobitno u 30. minuti poravnava rezultat na 1:1, strijelac je bio Fajić iz jedanaesterca, da bi u 40. minuti pogotkom Behrama domaći došli i do potpunog preokreta i vodstva rezultatom 2:1, što je ujedno bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta Velež u 67. minuti pogotkom Zeljkovića povećava svoju prednost na 3:1, što na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat ovog meča.

Po završetku susreta izjavu o viđenom dao je i strateg Sarajeva, Husref Musemić, koji je istao da sam rezultat ne govori mnogo o realnim stanju nhegovog tima.

“Dobra pripremna utakmica, jedna od šest koje ćemo odigrati. Normalno da svaka utakmica nešto pokaže. Mi smo možda malo i umorni, ali to nije opravdanje. Nije nas ni interesovao rezultat u ovoj utakmici tako da još smo uvijek u pripremnom periodu. Ništa mi ne bi značilo da smo pobijedili, idemo dalje, idemo da radimo i da se pripremamo. Vraćamo se u Sarajevo, bićemo tu šest-sedam dana, odigrat ćemo 30. januara protiv Olimpika, a potom u Antaliji još četiri utakmice i to je to.” – istakao je Musemić.

 

Sastavi oba tima u prvom poluvremenu:

FK Velež Mostar: Bobić, Biševac, Zvonić, Marques, Mešanović, Čosić, Vehabovicć, Behram – Cvijanović, Brandao, Fajić;

FK Sarajevo: Kovačević, Dupovac, Lazić, Hebibović, Bekić, Crepulja, Jahić, Rahmanović, Handžić, Tatar, Resić;

U drugom poluvremenu za oba tima igrali su sljedeći sastavi:

FK Velež Mostar: Bogdanović, Alikadić, Mandžuka, Mrgan, Alagić, Lukas, Dudić, Ragipović, Osmić, Zeljković, Ovčin;.

FK Sarajevo: Dizdarević, Šofranac, Mujakić, Šabanović, Pidro, Kurdić, Mustafić, Šišić, Velkoski, Halilović, Ahmetović;

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *