22/09/2024

Nogometaši sarajevskog premijerligaša Željezničara su u okviru pripremne prijateljske utakmice odigrane u Međugorju savladali prvoligaša Igman iz Konjica.

 

Željezničar Sarajevo – Igman Konjic 4:0

Foto: Armin Herić/ fkzeljeznicar.ba

Sarajevski Željezničara ddanas je u jednom poprilično efikasnom susretu visoko porazio prvoligaša Idman iz Konjica rezultatom 4:0, pogotcima Krpića, Dacića, potom novajlije u redovima sarajevskog tima, Klepača, te Žerića.

Foto: Armin Herić/ fkzeljeznicar.ba

Ovaj susret poslužio je obojici trenera da uvide u kakvoj formi se nalazi većina igrača, a na osnovu danas prikazanog, svakako zadovoljniji viđenim može biti strateg Željezničara, Amar Osim.

Foto: Armin Herić/ fkzeljeznicar.ba

Nakon susreta svoje viđenje imao je i strateg Željezničara, Osim, koji je u izjavi za medije podvukao kako njegov tim ima još dosta toga za raditi.

“Trudili su se sa tim što su prilično nesvježi bili pogotovo ovi što su počeli utakmicu dok su ovi drugi što su ušli iskoristili umor protivnika, te su imali više prostora, pa su postigli tri gola. Znamo da treniramo jako, znamo da smo u fulu, nismo mogli očekivati da ono što ti omogućuje da zabiješ golove, a to je svježina, da imamo danas tako da nisam iznenađen takvim stilom igre odnosno takvom kondicijom kod naših igrača. Tek smo 11 dana u pogonu, sada je najteži dio pripreme, rezultat je u drugom planu bez obzira što smo pobijedili, ali ljepše je pobijediti. Protivnik je bio po mjeri, neki bolji protivnik bi nam napravio više problema, ovako je bilo taman, rekao je Osim i dodao:

“Igraćemo dvaput po 60 minuta protiv Tuzla Citya, pa imamo otprilike 20 ili 22 igrača. Danas smo morali više rotirati jer Igman nema toliko igrača, pa smo morali igrati dvaput po 45 minuta. Odigraće svi protiv Tuzla Cityja po sat, svi će dobiti šansu, oni su bolji od Igmana, očekujemo da budu ozbiljni, pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti.”

Željezničar u prvom poluvremenu: Fejzić – Stanić, Rodin, Bogičević, E. Šehić (Stebanović od 30.) – Osmanović, Šabanadžović – A. Zec, Ramović, Veselinović – Krpić;

Željezničar u drugom poluvremenu: Kjosevski – Stevanović, Zilić, Osmanković, Stanić (od 60. E. Šehić) – Žerić, Hajdarević – A. Zec (Klepač od 60.), Ramović (Dacić od 60.), Veselinović (Selemenev od 60.) – Krpić (Zajmović od 60.).

Igman Konjic: Pajazit, Šivšić, Lukomirak, Savinović, Đurić, Hrvat, Carvalho, Graho, Kašić, Oglečevac, Smajić;

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *