22/09/2024

Danas je u Međugorju, u sklopu pripremnog prijateljskog nogometnog susreta, premijerligaš Tuzla City savladao ekipu prvoligaša Čapljinu.

 

Tuzla City – Čapljina 3:1

Foto: Facebook/ HNK Čapljina

Tuzlaci su poveli sa 1:0, i to nakon što su Čapljinci zatresli vlastitu mreži, a potom je na 2:0 u korist tuzlasnkih “Građana ” povisio Ubiparip iz jedanaesterca 2:0, da bi Čapljina preko Cvitkovića smanjila na 2:1, za ujedno rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča postignut je još jedan pogodak, a isti je djelo tuzlanskog premijerligaša, odnosno, Musić pogađa za vodstvo svog tima rezultatom 3:1, što se ispostavilo i kao konačan ishod meča.

FK Tuzla City: Fejzić, Efendić, Zlatković, Siranović, Kojić, Stipanović, Trumić, Crnkić, Stojčev, Ubiparip, Murga;

HNK Čapljina: Stefanović, Jović, Bevanda, Cvitković, Zubac, Tipurić, Ramić, Jazvin, Hasinović, Mustafić, Omanović;

Nakon susreta izjavu za medije dao je i strateg FK Tuzla City, Slobodan Starčević, koji je bio zadovoljan viđenim na terenu:

“Prioretni cilj ovog susreta je bio da trkački adekvatno odgovorimo zahtjevima utakmice, a taj cilj smo ispunili. Rezultat je bio sekundaran, ali nam je drago što smo dobili sa 3:1. Bilo je i nekih stvari koje nismo ispunili, na kojima moramo raditi i i učiniti ih boljima do utakmice sa Željezničarom”, kazao je trener tuzlanskog tima Slobodan Starčević, pa dodao:

“Hajrović i Hasanović mogu igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovine, uz Burića i Hasanbegovića oni će biti osvježenje. Iskoristit ćemo svaku priliku da ovim momcima dajemo šansu u Premijer ligi BiH, jer je oni zaslužuju”

https://www.facebook.com/bihliga12/videos/2272611772982601/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *