22/09/2024

Finalnim susretom između premijerligaša Zrinjskog iz Mostara i crnogorske Sutjeske iz Nikšića završen je 29. Memorijalni nogometni turnir “Andrija Anković” u Gabeli, a osvajač je ekipa Sutjeske.

 

Zrinjski Mostar – Sutjeska Nikšić (Crna Gora) 2:3

Foto: Facebook/ HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski je u 10. minuti preko Miketeka došao u vodstvo od 1:0, da bi u 22. minuti pogotkom Markovića mostarski tim imao prednost i od 2:0.

Ipak, Sutjeska je u 31. minuti smanjila na 2:1 golom Bojana Božovića, da bi isti igrač u 44. minuti poravnao rezultat na 2:2, što je bio i ishod prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, tačnije u 57. minuti Crnogorci su pogotkom Šalete Kordića došli do vodstva 3:2, što se na kraju ispostavilo i kao konačan ishod ovog duela.

Sutjeska je ovom pobjedom nad Mostarcima tako odbranila titulu pobjednika turnira iz prošle godine, dok je u susretu za treće mjesto GOŠK iz Gabele rezultatom 1:0 bio bolji od hrvatskog Dinama iz Zagreba II.

Najbolji strijelac turnira je Bojan Božović iz Sutjeske, potom, najbolji igrač je Vladan Bubanja, također, iz Sutjeske, zatim, najbolji golman je Antonio Soldo iz Zrinjskog, dok je nagrada za igrača koji podsjeća na Andriju Ankovića pripala Mirsadu Ramiću iz GOŠK Gabela.

Zrinjski Mostar: Soldo (od 46. Šutalo), Kadušić (od 46. Galić), Stojkić (od 46. Rugašević), Rustemović (od 46. Čirjak), Jakovljević (od 46. Krešić), Gojković (od 46. Barišić), Miketek (od 46. Savić), Mašić (od 46. Bekić), Marković (od 60. Hajdarević), Bekrić (od 60. Hairlahović), Gržan (od 46. Bencun, od 75. Stanić).

Sutjeska Nikšić: Lučina, Grivić, Cicmil, Nedić, Vučić, Bubanja, Janković, Osmajić (od 60. Marković), Ćetković, Merdović (od 46. Kordić), Božović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *