22/09/2024

Jesenji prvak ovosezonske Prve lige FBiH, FK Velež Mostar, jutros rano otputovao je u Sarajevo odakle će u 12 sati letom za glavni grad Turske, Istanbul, otputovati na drugi priprema koje će odraditi u Antalyji.

Šef sruke prvog tima ovog kluba, Ibro Rahimić, na pripreme u Tursku je poveo 25 igrača, među kojima se nalaze i novi igrači Dudić i Samardžić.

Kako navode iz FK Velež, mnogo bure u redovima Mostaraca donio je jedan od najboljih ovosezonskih igrača mostarskog tima, Mustafa Mujezinović, koji je odbio produžiti ugovor, te nije otputovao u Tursku sa ostatkom ekipe Veleža i u narednom periodu će raditi sa juniorima ovog kluba.

Prema riječima teenera Rahimića, za Mujezinovića je interes pokazao sarajevski premijerligaš Željezničar, te je sada na klubovima da se dogovore oko obeštećenja.

Velež će u Turskoj boraviti do 10.02.2019.godine i odigrati će četri prijateljske utakmice, a igrači koji su otišli na pripreme u Antalyju su sljedeći:

Bobić, Rahimić, Bogdanović, Biševac, Alikadić, Dario Fereyra, Mešanović, Zvonić, Kuduzović, Uira de Marques, Mrgan, Alagić, Zeljković, Osmić, Vehabović, Ćosić, Behram, Lucas Oyeda, Dudić, Cvijanović, Ovčina, Samardžić, Brandao de Souza, Fajić i Mandžuka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *