06/10/2024
Untitledborac

Nogometaši banjalučkog prvoligaša Borca i slovenačkog Maribora pobrinuli su se da prijateljski nogometni poč postane relativno skandalozan meč, s obzirom da su ova dva rivala danas odigrali samo pola prijateljske utakmice na pripremama u Antaliji.

Naime, Maribor je u prvom poluvremenu vodio sa 4:0, a drugo poluvrijeme se uopšte nije ni igralo.

Kako na svojoj zvaničnoj stranici navodi Maribor, Borac je odbio igrati drugo poluvrijeme pošto su u banjalučkom klubu bili nezadovoljni sastavom u kakvom je igrao slovenački tim, odnosno, dogovor je bio da se igra u drugom sastavu, a Maribor nije ponovio sastav koji je igrao nedavno protiv ruskog Spartaka iz Moskve.

Takva situacija se nije svidjela Banjalučanima, te je ekipa Borca deminstrativno napustila teren, te susret nije završen.

Inače, Maribor je igrao u sljedećem (spornom) sastavu: Irgolič, Klinar, Šme, Dervišević, Maher, Grajfoner, Kramarič, Felipe Santos, Mulahusejnović, Matko, Sunny Omoregie;

Sportski direktor Borca, Marko Maksimović, pojasnio je u izjavi za Mondo zašto nije odigrano svih devedeset minuta:

“Maribor se ponio vrlo nekorektno. Juče su tražili da odigramo utakmicu i dogovorili da igraju mladi igrači. Danas su zagrijavali jednu ekipu, a onda je Milanič izveo drugu, sa Tavaresom, Mešanovićem i ostalima. Čak je bio dogovor da meč bude zatvorenog tipa, a oni na kraju doveli kameru i radili direktan prenos. Naš šef stručnog štaba Darko Vojvodić htio je da povučemo ekipu poslije 10 minuta, ali ipak smo ostali i odigrali poluvrijeme. Naši igrači su istrčali trening 45 minuta, sve je u redu, nastavljamo dalje. Sutra igramo posljednju utakmicu protiv kijevskog Arsenala”, rekao je Maksimović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *