05/07/2024

Povodom početka Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) novinarima su se u zgradi Vijeća ministara BiH obratili predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, te gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković.

Prvobitno se obratio predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Sarajevo i Istočno Sarajevo ponovo biti sportski centar svijeta s obzirom da je ovo najznačajniji sportski događaj nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

Nakon toga, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović istakao da je EYOF prvi veliki
sportski događaj organiziran poslije Dejtonskog mirovnog sporazuma koji se organizuje u BiH u kojem učestvuju država BiH, oba entiteta, te gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Ptom se prisutnima obratio i gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka, te prvobitno zahvalio svim medijima na velikoj podršci u organizaciji projekta koji je važan za BiH i Sarajevo, a također i Predsjedništvu BiH, Vijeću ministara BiH, Vladi FBiH, Vladi RS-a, Vladi Kantona Sarajevo i gradskim vijećima Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Naposlijetku se obratio i gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković, koji je rekao da su svi uključeni u projekat organizacije ovogodišnjeg EYOF-a pokazali da su sposobni, iako mnogi nisu vjerovali u to.

Nakon upita novinara portala sportskevijesti.com za sve prisutne, a na temu da li će predstojeći EYOF 2019 osim gradovima domaćinima, biti od koristi i eventualne kakve, i ostalim gradovima u BiH, riječ je uzeo gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković, i ponudio objašnjenje, koje možete čuti i pogledati u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *