06/10/2024
IMG_20190210_234513

Večeras je u Sarajevu, na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”, održana ceremonija svečanog otvorenja Evropskog zimskog omladinskog festivala, EYOF 2019.

Pred oko 35.000 prisutnih gledalaca na stadionu “Asim Ferhatović Hase” olimpijski plamen zapalila je džudistkinja i najbolja sportašica BiH za prethodnu godinu, Larisa Cerić, a među nosicima baklje bio je, između ostalog, i poznati bosanskohercegovački košakaš i nekadašnji NBA igrač, Mirza Teletović.

Sama ceremonija otvorenja održana je pod sloganom “We create together, što u prevodu znači “Stvaramo zajedno”, te su takmičari iz 46 zemalja svečano prodefilovali terenom najvećeg stadiona u BiH.

Inače, EYOF predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina, i organizuje se zimski i ljetni festival na svake dvije godine.

Na festivalu EYOF 2019 ukupno je prijavljeno 1.700 takmičara, koji dakle dolaze iz 46 zemalja, od toga 21 takmičar dolazi iz BiH.

Gledaoci festivala će imati priliku posmatrati takmičenja u alpskom skijanju, biatlonu, nordijskom trčanju, snowboardu, hokeju na ledu, brzom klizanju, umjetničkom klizanju i karlingu.

U sljedećem video prilogu pogledajte reportažu ceremonije svečanog otvorenja EYOF 2019 u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter sa lica mjesta zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *