22/09/2024

Ekipa sarajevskog Željezničara obavila je lakši jutarnji trening, a danas od 17 sati na rasporedu je posljednja pripremna utakmica u Turskoj protiv trećeplasirane ukrajinske ekipe Oleksandriye.

Nogometaši ovog sarajevskog premijerligaša su tako obavili posljednji trening na pripremama u Antaliji jer je za sutra zakazan povratak u BiH, te je za sutra u poslijepodnevnim satima planiran let u Sarajevo.

Danas naše igrače Željezničara očekuje i posljednja provjera u Turskoj, kada od 17 sati po vremenu u BiH, a od 19 po lokalnom vremenu odmjeravaju snage sa Oleksadriyom, koju su putem zvanične stranice ujedno i predstavili.

“Oleksandriya igra jako dobru sezonu, nakon prvog dijela prvenstva nalaze se na trećoj poziciji, odmah iza Shaktara i kijevskog Dynama. Ekipu sa klupe predvodi Volodymyr Sharan koji je na klupi žuto-crnih od juna 2013. godine. Najbolji strijelac tima je veznjak Banada sa šest golova. Klub je osnovan 1948. godine, a prvaci Ukrajine bili su dva puta.” – navodi se na zvaničnoj stranici FK Željezničar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *