21/09/2024

Sinoć je održana prva zvanična ceremonija dodjele medalja EYOF 2019, a na “Medal plazi”, na Ilidži u Sarajevu, dodijeljene su medalje svim pobjednicima prvog dana takmičenja.

Anja Weber (CHF) osvojila je zlatnu medalju u skijaškom trčanju na 7,5 kilometara u vremenu 25:22.5, koje je danas održano na Velikom polju na Igmanu.

Drugo mjesto osvojila je Nadja Kaelin u vremenu 25:52.0.

Treća je bila Poljakinja Monika Skinder s vremenom 26,10.9.

U muškoj konkurenciji Cross country na 10 km, sve tri medalje su otišle u Francusku. Najbolje vrijeme imao je Florian Perez, 30:37.08, srebro je osvojio Arnaud Julien 30:55:09, a bronzu Rouset Gaspard u vremenu 32:26.08.

U dvorani centra Skenderija u brzom klizanju (short track) u disciplinama 1.500 m, kod djevojaka zlatnu medalju osvojila je Italijanka Elisa Confortila s vremenom 2:39,258, drugo mjesto pripalo je Slovakinji Petri Rusnakovoj,dok je bronzu izborila Holanđanka Michelle Velzeboer.

U muškoj konkurenciji klizača titulu je osvojio Mađar Attila Talabos, s vremenom 2:24.975, drugi je bio Rus Vladimir Belbakov  (2:25,074), a treći Furkan Akar iz Turske (2:25,331).

U trci slaloma za djevojke zlatnu medalju osvojila je Egger Magdalena iz Austrije, srebro je pripalo  Lamure Marieiz Francuske, dok je na treću poziciju se plasirala Chevrier Marion iz Francuske.

Prvo kolo turnira koji se održava u dvorani “Juan Antonio Samaranch” – Zetra je završeno pobjedom selekcije Češke protiv selekcije Rusije, rezultatom 2:1(1:0, 1:1, 2:1).
Golove za pobjednički tim dali su Handll i Tobiaš dok je strijelac jedinog gola za Rusiju bio Dudkivsky.
Podsjećamo, Finska je prije ove utakmice, pobijedila Slovačku sa 2:1 (2:0, 0:0, 0:1).

Golove za Finsku postigli su Liukas i Korkalainen, dok je pogodak za Slovačku postigao Petras.

Turnir se nastavlja danas u 15 časova susretom između Rusije i Švicerske, a u 19:30 igraju Slovačka i Bjelorusija.

Na ceremoniji dodjele medalja na “Medals plazi” ugođaj je upotpunio DJ Stellar, zatim nezaobilazni Laka, Mirela i Tarik koji su otpjevali himnu EYOF-a “Za pravu raju”.

Zabava na otvorenom će biti organizovana svake večeri dok traje EYOF, sa početkom u 19:30h. Zajedno ćemo slaviti mladost, sport i ljubav, uz najbolje sportiste ovogodišnjeg EYOFa.

Prijatelji EYOF-a su pripremili i program na platou Skenderije gdje vas svaki dan očekuje i bogat zabavni program već od 17:00h uz direktan prenos dodjele medalja svake večeri u 19:30h. U zabavnom program na Skenderiji učestvovat će mnogobrojne škole iz BIH ali i prijatelji EYOFA koji će se predstaviti uz dobru zabavu.

 

Medalje po državama:

Švicarska: Zlato i srebro

Italija: Zlato

Mađarska: Zlato

Slovačka: Srebro

Russia: Srebro

Holandija: Bronza

Poljska: Bronza

Turska: Bronza

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *