21/09/2024

Premijerligaš Sarajevo današnjim prijateljskim nogometnim susretom i remijem sa gruzijskim timom Saburtalo okončalo je pripreme u turskoj Antaliji.

 

Sarajevo – Saburtalo (Gruzija) 3:3

Premijerligaš Sarajevo je u posljednjem pripremnom meču u turskoj Antaliji neriješenim rezultatom 3:3 remiziralo sa gruzijskim timom Saburtalo.

U zanimljivom i efikasnom meču, sa nekoliko rezultatskih preokreta, za Sarajevo su pogađali Handžić u 14. minuti, Šišić u 54. minuti i Resić u 66. minuti susreta.

FK Sarajevo: Džafić, Cruz (od 46. Resić), Šofranac, Dupovac, Kurdić (od 46. Salčin), Mustafić, Šabanović, Bekić (od 55. Đokanović), Šišić, Handžić, Jahić;

FC Saburtalo (Gruzija): Shelikhov, Tevzadze, Kakubuva, Tsnobiladze, Mali, Altunashvili, Tera, Gvaradze, Shindagoridze, Rolović, Dvalishvili;

 

Nakon susreta izjavu je dao i šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić:

“Jedna dobra utakmica sa puno golova i preokreta. Današnja ekipa je bila dosta svježija i agresivnija nego jučer protiv Astane. Mogu biti zadovljan viđenim, ekipa je imala puno bolji pristup nego jučer i bila je to jako dobra provjera”, kazao je Musemić, pa dodao:

“Svi mi kažemo da smo zadovoljni odrađenim pripremama, ali uvijek može bolje. Kada počne prvenstvo vidjećemo šta smo napravili. Nadam se da ćemo se do tada osvježiti i pokušat ćemo odigrati još jednu prijateljsku utakmicu u Sarajevu, ako vremenske prilike to dozvole”, završio je Musemić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *