22/09/2024

Navijači zeničkog premijerligaša Čelika, “Robojaši 1988”,  povodom najnovijih dešavanja u ovom klubu, odnosno, zbog činjenice da su tribine stadiona “Bilino polje” zatvorene na današnjem prijateljskom nogometnom susretu sa prvoligašem Vitezom, i u kojem se pitaju se šta to Uprava Čelika krije od navijača, što, nadalje, prenosimo u cjelosti:

“Jedan naprijed deset nazad. Tako otprilike izgleda rukovodstvo našeg kluba. Jedan dobar potez, sitnice koje obraduju nas navijače, pa onda niz loših odluka koje nas vrate u realnost. Remont kluba, nova imena, Finac na golu, pregovara se sa kvalitetnim pojačanjima, Barbarić i Mulahusejnović pred potpisom, Barbarić potpisao za Zrinjski, večina igrača nije zadovoljila stručni štab su naslovi koje s vremena na vrijeme administator oficijalne stranice kluba objavi. Navijači kao i uvijek željnji boljeg Čelika, željni igara i gledanja svojih ljubimaca. Taman smo se svi mi, nakon pročitane najave utakmice Čelik-Vitez, obradovali da ćemo se upoznati sa novim imenima kada u subotu istrče na zeleni tepih. Već se u raji šuska, iako je protivnik neatraktivan, kad ćemo na tekmu, ‘oćemo kafa prije, jedva čekam vidjet prodor Ševke, kad ono paaaaf. Klub zatvara kapije najljepšeg stadiona u BiH, utakmica nije za publiku. Generalka pred početak sezone zatvorena, zar to nije apsurdno? Valjda na toj generalci navijači trebaju vidjeti sa kakvim kadrom klub raspolaze i upoznat se sa istim? A uostalom gdje imate srca agoniju bez likČeta produžiti do prvenstva. Ovaj potez je udar na sve istinske navijače, ovo je udar na transparentnost i javnost rada koju navijači zaslužuju. Dosta je šuskanja iza kulisa, dosta je plivanja u mutnom. Šta to navijači ne smiju vidjeti u subotu? Hoćemo da vidimo rezultate rada, uigranost s priprema kao i igru novih igrača pred, prema svemu sudeći, borbu za opstanak. OTVORITE KAPIJE SUTRA! SVI NA STADION! UG ROBIJASI 1988 ZENICA.” – navodi u saopštenju Robijaša.

2 thoughts on “Povodom najnovijih dešavanja u zeničkom premijerligašu Čeliku saopštenjem za javnost oglasili se navijači ovog kluba – “Robijaši”!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *