22/09/2024

Uoči sutrašnjeg žrijeba parova četvrfinala Kupa BiH za aktuelnu sezonu, kao što je poznato, plasman u ovu rundu takmičenja su ostvarila tri premijerligaša, Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski iz Mostara, četiri prvoligaša, Borac Banja Luka, Sloga Gornje Crnjelovo, TOŠK Tešanj i Zvijezda Gradačac, te jedan drugoligaš, Klis Buturović Polje.

Jedini tim koji susret četvrfinala Kupa BiH neće moći igrati na svom stadionu jeste jedini drugoligaš u ovoj rundi takmičenja, Klis iz Buturović Polja, a razlog je što stadion ovog kluba ne ispunjava kriterije za odigravanje mečeva ove runde kup takmičenja.

Shodno tom razlogu, u FK Klis će morati pronaći adekvatan zamjenski stadion, koji mora zadovoljavati minimalno propozicije takmičenja Prve lige FBiH, a kako saznajemo mi sa portala sportskevijesti.com, to će, s obzirom da FK Klis dolazi iz Općine Konjic, biti Gradski stadion u Konjicu, na kojem svoje mečeve inače igra prvoligaš Igman iz Konjica.

1 thought on “Jedini drugoligaš koji je izborio plasman u četvrtfinale ovosezonskog Kupa BiH domaći meč ove runde takmičenja neće igrati na svom stadionu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *