21/09/2024

Nakon što je obavljen žrijeb parova četvrtfinala ovosezonskog Kupa BiH u nogometu, i nakon što su poznati svi četvrtfinalni parovi, uslijedile su i izjave za medije.

Svakako najzanimljivije bi trebalo biti u okviru dvomeča premijerligaša Sarajeva i Zrinjskog iz Mostara, te u okviru dvomeča premijerligaša Širokog Brijega i prvoligaša Borca iz Banjaluke, a upravo su službeni predstavnici FK Sarajevo, Emir Hadžić, i NK Široki Brijeg, Dalibor Šilić, imali svoje viđenje samog žrijeba:

“Sastaju se dvije najbolje ekipe u državi, što govori i tabela. Da li je to prednost ili mana, ne bih znao reći, jer sve zavisi od toga u kakvoj će formi ekipe dočekati te utakmice. Možda je i bolje da se sastanemo odmah na početku drugog dijela sezone, svi igrači su svježi i zdravi. Koga god poslije da dobijemo bit će lakše, barem na papiru. Kod nas nema kalkulacija, mi idemo na oba fronta. Ove dvije utakmice sa Zrinjskim igrat ćemo sa najboljom ekipom i pokušati da prođemo dalje”, izjavio je koordinator sportskog segmenta u FK Sarajevo Emir Hadžić.

“FK Željezničar, FK Sloboda Tuzla, FK Borac Banja Luka, očito ne možemo bez jakih utakmica. Ipak, nismo nezadovoljni ždrijebom, mislim kako smo bolji i kvalitetniji i uradit ćemo sve da prođemo. Ali, ako je Borac bolji, onda neka prođe. Mi se nadamo polufinalu”, poručio je nakon današnjeg ždrijeba u izjavi za medijske sportski direktor NK Široki Brijeg Dalibor Šilić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *