22/09/2024

Odigrana su tri susreta dvadesetog kola Premijer lige BiH, susreti u Tuzli, Doboju kod Kaknja, i u Krupi.

 

Tuzla City – Sarajevo 0:3

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli svoj međusobni susret 20. kola Premijer lige BiH odigrali su Tuzla City i Sarajevo.

Sarajevo je bolje otvorilo susret i već nakon prvog poluvremena imalo vodstvo od 2:0, mrežu Tuzlaka pogađali su Velkoski u 6. minuti i Stanojević u 34. minuti, da bi konačan rezultat od 3:0 u korist sarajevskog tima svojim pogotkom u 76. minuti postavio Ahmetović.

Sarajevo je nakon ovog kola i nove prvenstvene pobjede zadržalo lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok je Tuzla City nakon novog poraza ostao među naugroženijim timovima u ligi.

https://www.dailymotion.com/video/x72x8lb

 

Mladost Doboj-Kakanj – GOŠK Gabela 1:0

Stadion “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja ugostio je danas u okviru dvadesetog kola Premijer lige BiGlH ekipe Mladosti i GOŠK iz Gabele.

Domaća Mladost je do vodstva od 1:0 došla u 6. minuti meča, strijelac je bio Arežina, što je naposlijetku, ispostaviće se, bio i konačan ishod susreta.

Ekipa Mladosti je nakon današnhe pobjede i tri prvenstvena boda došla u sami vrh prvenstvene tabele, dok su Gabeljani nakon poraza ostali u zoni koja po završetku sezone vodi u niži rang takmičenja.

 

Krupa – Zvijezda 09 Brgule 1:1

U Krupi ma Vrbasu danas su se u okviru 20. kola Premijer lige BiH sastali domaća Krupa i ekipa Zvijezda 09 Brgule.

Prvo poluvrijeme susreta u Krupi na Vrbasu proteklo je u izjednačenoj igri oba tima, gdje do početnog vodstva od 1:0 došao tim Zvijezde 09, i to pogotkom Mandića već u 6. minuti, ali domaći pogotkom Huseinbašića u 37. minuti dolaze do poravnanja rezultata na 1:1, što je bio rezultat prvog dijela igre, te na kraju i čitavog meča.

Ovom podjelom bodova zadovoljniji mogu biti u Zvijezdi 09 koja se zadržala u sredini prvenstvene tabele, dok je Krupa i nakon ovog kola ostala na posljednjoj poziciji.

 

Tabela nakon nepotpunog dvadesetog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *