09/10/2024
Untitledsvatovac

Odigrani su susreti devetnaestog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na četiri od osam mečeva slavili domaći timovi, tri duela su završena neriješeno, dok su se gosti u ovom kolu radovali u jednom navratu.

Strijelci su u ovom kolu bili neraspoloženi, postigavši ukupno 15 pogodaka na svim mečevima, od toga četiri pogotka u Mionici, u ubjedljivoj pobjedi Bosne nad Dinamom iz Donje Mahale.

 

 

Svatovac Poljice – Budućnost Banovići 1:0

Derbi susret ovog kola odigran je u Poljicu između Svatovca i Budućnosti iz Banovića, a susret je na kraju okončan pobjedom domaćeg tima rezultatom 1:0, što je Budućnost, ipak, ostavilo na liderskoj poziciji u prvenstvu, dok je Svatovac shodno pobjedi ostao na trećoj poziciji na prvenstvenoj tabeli.

 

 

Gradina Srebrenik – Priluk 2:1

Foto: Facebook/ OFK Gradina Srebrenik

Jedno od zanimljivijih susreta ovog kola odigran je u Srebreniku, gdje su se sastali Gradina i Priluk, i gdje je tim iz Srebrenika ostvario pobjedu rezultatom 2:1, zahvaljujući kojoj su nogometaši Gradine nakon ovog kola došli na diobu liderske pozicije na prvenstvenoj tabeli, dok je Priluk nakon poraza ostao u grupi timova koji činje donji dio tabele aktuelnog prvenstva.

 

 

Radnički Lukavac – Čelić 0:0

Interesanstan susret ovog kola odigran je u Lukavcu, gdje su se sastali Radnički i Čelić, i gdje su ovi timovi naposlijetku podijelili bodove rezultatom 0:0, zahvaljujući kojoj su nogometaši Čelića ostali četvrtoplasirani tim u prvenstvu, dok je Radnički nakon ovog remija krenuo prema gornjem dijelu prvenstvene tabele.

 

 

Svi rezultati devetnaestog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon devetnaestog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *