09/10/2024
IMG_20190330_201730

Dvadeset i četvrto kolo Premijer lige BiH je iza nas, a ovo prvenstveno kolo donijelo je, pored rezultata mečeva, i poboljšanje po pitanju posjete gledalaca na istim.

Naime, 16.200 gledalaca pohodilo je kombinovano sve mečeve dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH, od toga najviše na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, gdje je duel između Sarajeva i Zrinjskog iz Mostara sa tribina posmatralo 7.000 gledalaca.

Nakon meča u Sarajevu, dosta dobra posjeta gledalaca zabilježena je i u Zenici, gdje je sa tribina “Bilinog Polja” duel između Čelika i Mladosti iz Doboja pored Kaknja posmatralo 4.500 gledalaca.

Također, dobra posjeta zabilježena je i na meču u Tuzli, gdje je gradski derbi između Tuzla City i Slobode posmatralo 3.000 gledalaca, a u Gabeli se, na susretu između GOŠK-a i sarajevskog Željezničara, okupilo 1.000 gledalaca.

Najmanja posjeta publike u dvadeset i četvrtom kolu Premijer lige BiH zabilježena je u Krupi na Vrbasu i u Ugljeviku, gdje je u Krupi na Vrbasu meč između Krupe i Radnika iz Bijeljine posmatralo tek 500 gledalaca, te dakle u Ugljeviku, gdje je meč između Zvijezde 09 Brgule i Širokog Brijega uživo gledalo svega 200 ljubitelja nogometa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *