06/10/2024
IMG_20190505_214234

Susretima u Sarajevu između Željezničara i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te u Gabeli između GOŠK-a i Tuzla City, kompletirano je trideseto kolo Premijer lige BiH.

 

Željezničar Sarajevo – Mladost Doboj-Kakanj 3:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu odigran je prvenstveni premijerligaški susret između Željezničara i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Uvodne minute ovog meča protekle su u blagoj terenskoj inicijativi Željezničara, ali bez konkretnih prilika za postizanje pogotka.

Ipak, Mladost je bio tim koji je došao do  početnog vodstva od 1:0, u 26. minuti Arežina je ubacio iz kornera, a Guzina glavom pogodio gol Željezničara.

Nakon toga nogometaši Mladosti vršili su opstrukciju igre kroz prekršaje i odugovlačenje pri izvođenju prekida, što im se ubrzo i osvetilo, s obzirom da su ostaqli sa dva igrača manje, odnosno, ubrzo su zbog prekršaja, prigovora i opstrukcije igre dobili dva crvena kartona, preciznije parne žute kartone dobili su Asani i Biber.

Shodno brojčanoj nadmoći na terenu, Željezničar je u 45. minuti poravnao rezultat na 1:1, Sadiković je ubacio sa lijeve strane, a Sinan Ramović se najbolje snašao pred golom Mladosti i pogodio mrežu Velića, za ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta dominacija Željezničara, ali nogometaši ovog kluba nisu iznalazili adekvatan način kako da postignu novi pogodak, dok se Mladost disciplinovano branila.

Međutim, defanziva Mladosti nije izdržala u 77. minuti, kada iz redova domaćih šutira Stanić i pogađa stativu, a odbijenu loptu u mrežu šalje Matej Rodin za rezultatski preokret i vodstvo od 2:1 u korist Željezničara.

Poslije vodećeg pogotka Željezničara, Mladost više nije imala snage za povratak u meč, a domaći su to iskoristili u 83. minuti, te povećali vodstvo na 3:1, Zajmović je gurno za Krpića koji rutinski trese mrežu.

Do kraja meča više nije bilo uzbuđenja niti na jednoj niti na drugoj strani terena, te se meč naposlijetku i završio rezultatom 3:1 u korist Željezničara.

Željezničar je sa ovom pobjedom i sa tri nova boda na svom kontu nastavio borbu za plasman na međunarodna klupska takmičenja naredne sezone dok je Mladost nakon ovog poraza takve šanse i definitivno matematički izgubila.

 

 

GOŠK Gabela – Tuzla City 0:3

Na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli snage su u “derbiju začelja” odmjerrili domaći GOŠK i Tuzla City.

Tuzlaci su bili bolji rival tokom cijelog ovog meča i pogotcima Kojića u 22. minuti, Širanovića u 62. minuti, i Ubiparipa u 84. minuti meča došli do trijumfa rezultatom 3:0, i do bodova koji bi ih mogli u konačnici i ostaviti u Premijer ligi BiH.

S druge strane, GOŠK je nakon ovog poraza i matematički ispao iz Premijer lige BiH, odnosno postao prvi putnik u niži rang takmičenja.

 

Tabela poslije trideset odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *