06/10/2024
FB_IMG_1557155632896

Jedna od najpozitivnijih sportskih/nogometnih priča u Hercegovini u posljednje vrijeme definitivno je FK Bjelopoljac iz Bijelog Polja.

Ovaj klub iz sjevernog mostarskog predgrađa u prethodnom periodu realizovao je mnogo projekata i na dobrom je putu da postane jedan od najuređenijih i najboljih sportskih kolektiva u ovom dijelu države, barem kada je niželigaški nivo takmičenja u pitanju.

Između ostalog, napravljen je pomoćni teren s umjetnom travom i postavljeni reflektori pa ovaj klub treninge može održavati i u noćnim terminima, o čemu smo mi sa portala sportskevijesti.com svojevremeno izvještavali.

U nadogradnju i obnovu klupske zgrade uloženo je oko 110 000 KM, od čega je federalni nivo učestvovao sa 70 000, a kantonalni s 40 000 KM, o čemu smo, također, mi sa portala sportskevijesti.com svojevremeno izvještavali.

Na drugom spratu privode se kraju radovi na uređenju prostora koji će zauzimati klupska teretana, a već su nabavljene osnovne sprave vrijednosti oko 20 000 KM.

Bitno je istaknuti da Bjelopoljac gotovo sve transakcije vrši putem tekućeg računa, a ako se određene usluge moraju plaćati “kešom”, sklapa se ugovor koji se ovjerava kod notara.

Internet glasila Bjelopoljca na zavidnom su nivou, glasila koja odžavaju osobe sa dugogodišnjim iskustvom rada u oblasti novinarstva (imena i prezimena poznata našoj redakciji), i sve informacije o ovom klubu iz mogu se potražiti na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici – FK Bjelopoljac.

Uskoro se očekuje postavljanje ostatka stolica na tribinu stadiona Ograde, kao i još neki projekti, o kojima će Klub obavijestiti javnost putem svojih zvaničnih profila na društvenim mrežama.

Upravni odbor čine uticajne ličnosti iz svijeta privrede, koje su u ovaj klub ušle s jasnom namjerom da od njega naprave sportski kolektiv koji će biti prepoznat i cijenjen širom Bosne i Hercegovine.

Također, FK Bjelopoljac imaju i podršku FK Velež Mostar i njihovog predsjednika Šemsudina Hasića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *