06/10/2024
59615194_2330162383673640_6426351031457677312_n

Odigrani su susreti dvadeset i četvrtog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na šest od osam mečeva slavili domaći timovi, niti jedan duel nije završen neriješeno, dok su se gosti radovali na dva susreta.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 39 pogotka na svim mečevima, od toga osam pogodaka u Lukavcu, u gostujućoj pobjedi Bosne iz Kalesije nad Radničkim.

Foto: Facebook/ FK Radnički Lukavac

 

 

Bosna Mionica – Budućnost Banovići 2:3

Foto: Facebook/ FK Budućnost Banovići

Zanimljiv meč ovog kola odigran je u Mionici između Bosne i prvenstvenog lidera Budućnosti iz Banovića, a susret je na kraju okončan pobjedom Budućnosti rezultatom 3:2, što je Budućnost ostavilo na liderskoj poziciji u prvenstvu, dok je Bosna ostala u grupi timova koji čine donju polovinu prvenstvene tabele.

 

 

Gradina Srebrenik – Seona 1:0

Foto: Facebook/ OFK Gradina Srebrenik

U Srebreniku je odigran duel između Gradine i Seone, a susret je okončan rezultatom 1:0 u korist domaćih, što je scenario koji Gradinu ostavlja na drugom mjestu na prvenstvenoj tabeli, dok je Seona nakon ovog kola sada četvrtoplasirani tim prvenstvene tabele.

 

 

Mladost Malešići – Svatovac Poljice 5:1

Foto: Facebook/ FK Svatovac Poljice

Efikasan meč ovog kola odigran je u Malešićima, gdje su se sastali Mladost i Svatovac iz Poljica, i gdje je Mladost slavila visoku pobjedu rezultatom 5:1, zahvaljujući kojoj su nogometaši iz Mlešića sada trećeplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Svatovac nakon ovog poraza sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele.

 

 

Svi rezultati dvadeset i petog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon dvadeset i petog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *