07/10/2024
IMG_20190601_193514

Danas su odigrani mečevi tridesetog kola Prve lige FBiH, nakon kojeg je poznata i konačna tabela ovosezonskog prvenstva.

Odranije je poznat putnik u Premijer ligu BiH, a to je Velež iz Mostara, a od danas je poznat i preostali, četvrti, putnik u niži rang takmičenja, odnosno, ekipama Bosne iz Visokog, Novog Travnika, te Viteza pridružio se i Igman iz Konjica.

Velež Mostar – Igman Konjic 4:2

Na stadionu „Rođeni“ u Vrapčićima odigran je prvenstveni prvoligaški susret između Veleža iz Mostara i Igmana iz Konjica, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Velež je bolje izvorio meč, i pogotkom Fajića u 21. minuti došao do vodstva od 1:0, da bi Igman pogotcima Kašića iz jedanaesterca u 23. minuti i Tatara u 36. minuti došao do preokreta i vodstva rezultatom 2:1, što je bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta Velež u 59. minuti pogotkom Marquesa prvobitno dolazi do poravnanja rezultata na 2:2, a potom pogotcima Fajića u 68. minuti i 84. minuti dolazi do preokreta i vodstva rezultatom 4:2, što se ispostavilo i kao krajnji ishod ovog meča.

Velež je ovom pobjedom samo potvrdio plasman u Premijer ligu BiH, dok je Igman nakon poraza ispao u niži rang takmičenja, Drugu ligu FBiH, te se tako pridružio timovima Bosne iz Visokog, Novog Travnika, te Viteza.

Svi rezultati tridesetog kola Prve lige FBiH:

Konačna tabela Prve lige FBiH za sezonu 2018/19:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *