07/10/2024
uprava-napolje-sloboda

Nogometaš Marko Savinović je prije tačno sedam dana stigao u rddove premijerligaša Slobode iz Tuzle u svojstvu igračkog pojačanja, ali ipak, nakon samo nekoliko dana napustio je ovaj klub, te se požalio u razgovoru za Faktor.

“Izvaran sam kao nikada do sada za ovih 20 godina koliko igram fudbal”, rekao je Savinović, pa nastavio:

“Potpišem ugovor, dogovorim neke uvjete, dođem tamo prvi dan, a nemam ni smještaj. Kazali mi da sebi platim, što sam odbio. Nekako to završe, ali sam prva dva dana sam sebi plaćao hranu. Pitam za novac, odgovaraju da nemaju i da ne znaju kada će biti. Posudio sam da dođem tamo. Strašno. Pored toga uvjeti za treniranje su katastrofalni. Ni vode, ni opreme”, rekao je Savinović u razgovoru za Faktor.

Identična situacija dogodila se prije nekoliko dana, pošto je i Branislav Ružić napustio Slobodu, iako je pet dana ranije potpisao ugovor.

Ako je suditi prema ova dva slučaja, i dodamo li tome da se danas predstavnik tuzlanskog kluba nije pojaviti niti na žrijebu Premijer lige BiH za narednu sezonu, Fudbalski klub Sloboda se, zapravo, raspada, i očito da se nad tuzlanskim “Tušnjem” ponovo nadvijaju neki “tamni oblaci”, ako već uveliko i nisu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *