06/10/2024
Untitledjosik

Povodom teške finansijske situacije u klubu, saopštenjem za javnost oglasio se drugoligaš FK Radnički Lukavac, što u nastavku prenosimo u cjelosti:

“Obzirom na tešku i finansijski neodrživu situaciju u FK Radnički, nastalu pod teretom dugovanja nastalih u postratnom periodu, te iz tog razloga nagomilanim dugovanjima prema uposlenicima, igračkom kadru te Fudbalskom savezu, te posljednju blokadu računa od strane JP Rad zbog neizmirenih obaveza, podsjećamo da će ukoliko se hitno ne pristupi rješavanju ove složene problematike FK Radnički biti prinuđen da prvi put u svojoj bogatoj historiji, sportsku djelatnost svede na minimum.

Zbog nemogućnosti poslovanja, u najgorem slučaju našem klubu prijeti gašenje, a podsjećamo vas da 2021.godine FK Radnički slavi 100 godina postojanja, a da je u tom periodu opstanak i rad kluba bio neupitan, sve do današnjeg vremena.

Stoga zahtijevamo od svih društveno odgovornih faktora Općine Lukavac, Općinske administracije, Vijeća, te Općinskog načelnika i rukovodstva JP Rad Lukavac, da krajnje ozbiljno shvate nastalu situaciju i da se po hitnom postupku pronađu rješenja za deblokadu računa, kako bi bilo omogućeno normalno funkcionisanje kluba.

Napominjemo i da, bez obzira što su sporna dugovanja nastala prije par decenija, od istih ne bježimo, niti ih osporavamo. Obaveze ostavljene iza nekih prethodnih struktura smo uspjeli sanirati, te je najveći teret FK Radnički (porezni dug) riješen u roku od samo godinu dana. Kako bi u narednom periodu naš klub krenuo uzlaznom putanjom, infrstukturno i sportski svoje djelovanje podigao na viši nivo, potrebno je razumijevanje i određeni kompromis svih strana.

Stotu godišnjicu postojanja FK Radnički, želimo dočekati sa omasovljenim omladinskim pogonom, u višem rangu, te sa znatno boljim uslovima za mlade igrače i gledaoce, međutim teret koji nosimo već neko vrijeme potrebno je riješiti uz angažman JP Rad, Općinsku strukturu, ali i Upravni odbor i Skupštinu našeg kluba.

Vrijeme je da FK Radnički ponovo bude najbolji ambasador ove općine!” – navodi se j saopštenju FK Radnički Lukavac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *