19/09/2024

Završetkom takmičarske sezone 2018/19 u mnogim bosanskohercegovačkim klubovima nastao je svojevrsni remont igračkog kadra, a naročito se to trenutno odnosi na klubove koji se takmiče u najjačem rangu nogometa u BiH, u Premijer ligi BiH.

Klub premijerligaš koji je najviše osjetio taj remont igračkog kadra jeste Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle, koju je po završetku sezone 2018/19 napustilo čak deset igrača, a došlo čak petnaest novih.

Igrači koji su po završetku sezone napustili redove Slobode su Seid Zukić, Said Husejinović, Aleksandar Ignjatović, Adis Hadžanović, Mehmed Alispahić, Antonio Vidović, Andrej Todorović, Nikola Vasiljević, Borislav Terzić, Muharem Ćivić.

U istom periou, u roku od mjesec dana, tačnije u periodu od kraja maja pa do 1. jula 2019. godine, u FK Sloboda došli su nogometaši Adnan Osmanović, Sabit Alispahić, Petar Dodig, Adnan Buljić, Branislav Ružić, Josip Šantić, Marinko Rastoka, Anel Husić, Pero Tešić, Nikola Lakić, Edin Salkić, Dino Hodžić, Adnan Mujkić, Alen Kurtalić, i Saša Maksimović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *