05/07/2024

Danas su na “Mračaju” u Jajcu nogometaši prvoligaša Metalleghe-BSI počeli sa pripremama za novu prvoligašku sezonu.

Šef struke NK Metalleghe-BSI, Salim Duraković sa pomoćnicima Almirom Toljom i Nijazom Zukićem, izvršio je prozivku na kojoj su prisustvovali slijedeći igrači:

Ivan Tankuljić, Sanel Kovač, Ilija Danilović, Mahir Mehić, Bojan Kremenović, Armin Bešagić, Rijad Pljevljak, Dženan Haračić, novajlije Aldin Ćeman (stigao iz FK Željezničar Sarajevo), Kristijan Soldatović (FK Podrinje Janja), Elvir Trako (NK Novi Travnik), Anđelo Bevanda (HŠK Zrinjski Mostar), Emir Kukavica (Rudar Prijedor) i Marin Samardžić (HŠK Zrinjski Mostar), te juniori i budući prvotimci Matej Pilić, Pejo Tomazić, Marko Brtan, Mihael Marić i Danijel Perak.

Potom je uslijedio i prvi trening, a trener Duraković je ukratko predstavio plan priprema, te su poznati i protivnici “Kraljeva sa Mračaja” u test utakmicama.

Tako 06.07. na “Mračaj” dolazi Krupa, potom 13.07. Metalleghe-BSI će igrati u Kaknju protiv Mladosti iz D9boja kod Kaknja, zatim, 20.07. na Kupresu je protivnik Hajduk B, 24.07. slijedi put u Bihać i duel sa Jedinstvom, a 27. i 28.07. nogometaši kluba iz Jajca će sudjelovati na turniru u Vitezu.

Protivnik NK Metalleghe-BSI u generalnom testu koji je na rasporedu 03.08. biće poznat nakon žrijeba za novu prvoligašku sezonu.

U narednim danim klub će finalizirati dogovore sa  još nekoliko nogometaša koji će se priključiti trenažnom procesu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *