24/09/2024

Drugoligaš Vis Simm-Bau iz Kosove angažovanjem provjerenih nogometnih imena i sa dovođenjem na klupu trenera Dragana Galića, ističe se kao ozbiljan pretendent za prvo mjesto i ulazak u Prvu nogometnu ligu FBiH.

Naime, rukovodstvo kluba na čelu sa direktorom Mirzom Mujkanovićem odlučilo je od ove sezone prijaviti i omladinske selekcije (kadete i juniore) u kvalitetnu federalnu ligu, što je još jedan pokazatelj koliko su ozbiljni u svojoj namjeri, jer je to jedan od uslova koje klub mora ispuniti da bi bio član prve nogometne lige FBiH.

Pored toga u klubu su angažovani i na formiranju selekcija predpionira, pionira, cicibana, pjetlića i što je posebno interesantno imaju i selekciju djevojčica.

Neumorni su u ovom klubu, tako da su za predstojeću sezonu za selekcije u klubu obezbjedili i vrlo kvalitetnu sportsku opremu GBT.

Prozivka seniora kluba zakazana je za subotu 13.07.2019.godine, a već idući dan je i prvi trening.

Na prozivci i trenizima očekuje se još novih nogometaša koji će se svojim zalaganjem i radom da se pokušaju izboriti za mjesto u veoma jakom klubu iz Kosove.

Memorijalni nogometni turnir “7 Visovih ljiljana” ove godine organizuje se 10 i 11.08.2019.godine, a na ovom turniru učestvovat će NK Natron, NK Pobjeda, NK Krivaja i domaćin NK Vis Simm-Bau.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *