06/10/2024
FB_IMG_1563524481687

Bosanskohercegovački klubovi učesnici prvog pretkola Evropske lige imali su generalno neuspješan nastup u revanš mečevima ove runde takmičenja.

Široki Brijeg je nakon prvog susreta i poraza na svom terenu od kazahstanskog Kairata iz Almatya rezultatom 2:1, i u drugom susretu odigranom u Almatyu poražen od istog protivnika istim rezultatom 2:1, i tako su Širokobriježani eliminisani iz ovosezonske Evropske lige.

Radnik iz Bijeljine je u okviru ove runde takmičenja gostovao u Slovačkoj kod Spartaka iz Trnave gdje je branio prednost od 2:0 iz prvog meča odigranog u Banjaluci, međutim, Bijeljinci su u Trnavi poraženi rezultatom 2:0, a nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca, naposlijetku su eliminisani iz ovog takmičenja.

Jedini klub iz BiH koji je prošao u drugo pretkolo Evropske lige je Zrinjski iz Mostara, koji je nakon pobjede od 3:0 u Skoplju nad sjevernomakedonskom Akademijom Pandev, istim rezultatom slavio i u revanš susretu u Mostaru, i tako zakazao duel naredne runde takmičenja sa holandskim Utrechtom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *