08/07/2024

Predstojećeg vikenda, nakon nekoliko godina pauze, u Mostaru će se ponovo odigrati prvenstveni premijerligaški gradski derbi između Zrinjskog i Veleža, derbi na stadionu pod “Bijelim brijegom”.

Iz FK Velež su se povodom toga podsjetili na prvi međusobni duel nakon agresije na BiH, te osamostaljenja BiH, između ova dva kluba, koji je odigran je 1. marta 2000. godine, i to u Sarajevu na “Koševu”, a meč je završen rezultatom 2:2, odnosno, neriješeno.

“Na tribinama koševskog stadiona se okupilo oko 6.000 navijača. Uslovi za igru nisu bili idealni obzirom na snijeg i veoma klizav teren, dok je utakmica bila veoma fer i korektna.

Olimpijski stadion Koševo. Gledatelja oko 6000. Sudije: prvo poluvrijeme Alija Lizde, drugo poluvrijeme Željko Drlje, pomoćnici Gordan Batlak i Miro Bevanda (svi iz Mostara).

Strijelci: Miloš u 13. i 28. za Zrinjski, a Serdarević u 30. i Teletović u 34. za Velež. Žuti kartoni: Vranješ i Musa (Zrinjski), Kadrić i Greljo (Velež). Delegat: Zaim Hadžiomerović.

ZRINJSKI: Jurjev, Skoko, Vranješ, Kordić, Parac, Musa, Marijanović, D. Bogdan, Đepina, T. Bogdan, Miloš (Krešić, Bubalo, Slušac, Pupić, Raspudić, Lidze).

VELEŽ: Dizdarević, Kodro, Kajtaz, Zaimović, Kadrić, Greljo, M. Teletović, Čemalović, Serdarević, Bebanić, Muratović (E. Teletović, Čampara, Čehajić, Pajić, As. i Ar. Škarić).” – navodi se iz FK Velež Mostar.

U video prilogu Radiotelevizije Mostar pogledajte kako je to izgledalo:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *