06/10/2024
1564341191578

Odigrana su i preostala dva susreta drugog kola Premijer lige BiH, susreti u Zenici i u Mostaru.

Zrinjski Mostar – Velež Mostar 1:0

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru odigran je prvenstveni premijerligaški gradski derbi susret između Zrinjskog i Veleža, a ovaj nogometni susret popratila je i ekipa sa portala sportskevijesti.com, čiji su reporteri bili na licu mjesta.

Prvo poluvrijeme ovog derbi meča proteklo je u obostrano otvorenoj igri, a nešto bolje prillike za pogodak imao je Zrinjski, međutim, bez učinka, pa se naposlijetku i na odmor otišlo pri početnom rezultatu, neriješeno, bez pogodaka.

Nastavak susreta počeo je, ni manje ni više, nego pogotkom, i to u mreži Veleža, tako što je nakon jedne gužve u šesnaestercu loptu u vlastitu mrežu, za vodstvo Zrinjskog rezultatom 1:0, pospremio nogometaš Veleža, Zvonić.

Velež je nakon primljenog pogotka zaigrao bolje i preuzeo terensku inicijativu, a u 71. minuti pogodio i stativu golmana Zrinjskog, međutim, rezultat je ostao nepromijenjen.

Nakon te prilike za Velež, igralo se uglavnim između dva kaznena prostora, i susret se na kraju okončao rezultatom 1:0 u korist Zrinjskog.

Zrinjski je ovom pobjedom popravio loš dojam nakon poraza u prvom kolu, dok je Velež nakon ovog poraza, drugog zaredom prvenstvenog, sada na samom začelju ligaške tabele.

https://www.dailymotion.com/video/x7ekzo2

Čelik Zenica – Sarajevo 0:0

Na zeničkom “Bilinom polju” jedan od derbi susreta ovog kola odigrali su stari rivali Čelik i Sarajevo.

Nakon prvog poluvremena u Zenici mreže oba golmana su mirovale, da bi u nastavku meča igra oba tima bila nešto atraktivnija, međutim, naposlijetku se ispostavilo medovoljno za pogodak bilo kojeg tima.

Susret se završio, dakle, neriješeno, što je rezultat kojim, u suštini, naročito zadovoljni ne mogu biti niti jedni niti drugi.

Tabela nakon dva odigrana kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *