06/10/2024
61763662_2375305375865320_8446198688191086592_n

Povodom izuzetno teške situacije u klubu, drugoligaš Čelić izdao je saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani građani Čelića, naš klub se nalazi u vrlo teškoj situaciji koja prijeti da kolektiv koji bi za nepunu deceniju obilježio sto godina svoga postojanja, bude ugašen i bačen u zaborav. Po okončanju prvenstva kompletan igrački kadar je napustio klub, dok je dio uprave to učinio i nekoliko utakmica prije samog završetka sezone. Ostavljene su ogromne i mnogobrojne obaveze, kako prema igračima tako i prema nogometnom savezu koji svakodnevno prijeti suspenzijom, dodatnim novčanim kaznama i izbacivanjem kluba u najniži rang takmičenja (3. liga NSTK).
Ovo je samo jedan dio problema i obaveza koje guše najtrofejniji i najstariji sportski kolektiv na našoj opštini.

Kako bi se spriječio najgori mogući scenario a to je potpuno gašenje kluba, neophodno je u što kraćem roku oformiti ekipu, iznaći rješenje i izmiriti finansijske obaveze prema savezu te nastaviti sa takmičenjem u drugoj ligi F/BiH. Samo takmičenje u ovom rangu je iznimno zahtjevno kako organizaciono tako i finansijski, pa bez ozbiljne organizacije uz podršku privrednika, građana naše opštine te naših ljudi koji žive i rade u inostranstvu nije moguće naći izlaz iz ove naizgled bezizlazne situacije.

U proteklih nekoliko dana na inicijativu našeg igrača Sanela Ljaljića uz pomoć i podršku još nekoliko pojedinaca pokrenuto je niz aktivnosti u namjeri da ipak spasimo klub od totalne propasti. U samo par dana urađeno je dosta toga, ali još uvijek nedovoljno. Sanel intenzivno radi na tome da oformi ekipu za nastavak takmičenja, a momci koji su se odazvali na poziv da pomognu svom klubu igrat će bez ikakve finansijke nadoknade, te uz dobru organizaciju u klubu sigurno mogu doprinijeti historijskom uspjehu, a to je spas NK Čelić.
Već smo spomenuli da i pored obaveza prema igračkom kadru ova liga zahtjeva velika finansijska sredstva, kako za kotizaciju (učešće u takmičenju) održavanje i pripremu terena, održavanje i nabavku sportske opreme, električnu energiju, obaveze prema službenim licima (sudci i delegati), troškovi snimanja utakmica, putovanja na gostujuće utakmice, itd. što svakako nije nemoguće obezbijediti uz iskren pristup, podršku i pomoć svih nas kojima je stalo do našeg kluba i našeg Čelića.

Podržimo Sanel Ljaljic i momke koji su puni nade, koji vjeruju da ipak u zadnji momenat mogu spasiti naš klub!!!
Za sva pitanja, eventualne prijedloge, pomoć u bilo kojem obliku… obratite se isključivo Sanelu Ljaljiću putem telefona 061293120, na viber ili messenger.

Kao prvi vid podrške ovim novim nadama odazovimo se i dođimo u Nedjelju od 10 sati na naš stadion, ponesite nešto od alata (trimer, kosu, grablje…) Kompletan stadion bio je u jako lošem stanju, sve je bilo zaraslo u korov. Mi smo odradili veći dio posla (pokošen je i zaliven glavni teren, takođe je pokošen kompletan prostor iznad tribina) ostalo je još posla koji ćemo svi zajedno završiti u nedjelju.

Dosta posla je je već urađeno, nada postoji… Do nas je!!!” – navodi se u saopštenju NK Čelić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *