08/07/2024

Drugoligaš Radnički iz Lukavca primio je dobre vijesti, konkretno, klupski račun im je nakon višemjesečne blokade odblokiran, o čemu su iz ovog kluba obavijestili javnost, a što prenosimo u cjelosti:

“Jučerašnji opis ove fotografije (“Sluti na bolje dane”) u potpunosti je opravdao današnje novosti, ali i naslutio. FK Radnički je u “derbiju za opstanak” osnio pobjedu!

U popodnevnim satima u naš klub je stigla obavijest od strane Sparkasse banke da je račun FK Radnički odblokiran i u potpunosti operativan. Nakon višemjesečne blokade, te onemogućenog rada i posvećenosti sportskim rezultatima, Radnički je od danas u potpunosti okrenut zelenom terenu.

Skupština našeg kluba, Upravni odbor, ali i mnogi drugi zaljubljenici i navijači našeg kluba u prethodnom su periodu sve svoje kapacitete usmjerili u rješavanje ovog problema. Nakon višemjesečnih pregovora, protekle sedmice je direktor JP Rad Lukavac obavijestio naš klub da je od strane ovog preduzeća naš račun odblokiran, te da ćemo u narednom periodu pregovore nastaviti zbog potpune otplate duga kako bi obje strane bile zadovoljene. Iskrenu zahvalnost za uloženi napor i razumijevanje dugujemo i gosp Nehrudinu Osmiću, pravnoj službi kao i cjelokupnom rukovodstvu preduzeća.

Mali zastoj desio se zbog procedura u banci, te je račun postao operativan tek sa današnjim danom. U narednom periodu sva dugovanja prema našim uposlenicima, igračima i stručnom štabu biće izmirena, a spremno ćemo ući i u novu sezonu, finansijski rasterećeni, samo sa jednim jasnim ciljem! Povratak!

Ono što smo u prethodnom periodu uspjeli prešutjeti, vjerujući da imamo snage riješiti sve probleme, je i to da je takmičenje i dalje postojanje FK Radnički bilo veoma upitno. Razlog je nemogućnost pronalaska rješenja i dogovora, nakon čega je našem klubu prijetilo gašenje. Taj period je iza nas, sve što sada očekujemo je podrška sa tribina momcima koji su časno branili naše boje u vjerovatno najtežem periodu u historiji.

Mi nećemo odustati, rezervnog grada i kluba nemamo! Hvala vam svima! Vidimo se na Jošiku, zaslužujemo podršku više nego ikada prije!” – navodi se u saopštenju FK Radnički Lukavac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *